Μήπως η κυβέρνηση χρειάζεται τον ψυχίατρο της;

Του Πέτρου Τρουπιώτη

    Μερικές φόρες φαίνεται ότι οι λύσεις σε ορισμένα προβλήματα που φαίνονται πολύπλοκα, και ταλαιπωρούν κάποιους για πολλά χρόνια, είναι πολύ άπλες Και κυρίους είναι μπροστά τους.

 Η επισήμανση αυτή , ήρθε αμέσως στο μυαλό μου , παρακολουθώντας χθες, στο ραδιοφωνικό σταθμό VIMΑ FM , την συζήτηση που είχαν οι συνάδελφοι  Βασίλης Χιώτης και ο Νέτης Παπαδόπουλος, με τον κ Δ Βαρτζόπουλο Αγ. Συντονισμού της........ κυβέρνησης.

  Ο κ Λαζόπουλος , ψυχίατρος στο επάγγελμα , ήταν για μένα τουλάχιστον πραγματικά μια αποκάλυψη.

 Δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσαν.

 Μίλησε, όχι απλώς καθαρά, αλλά κυρίως απλά και κατανοητά από τους πολίτες.

 Εξήγησε, μέσα σε πολύ λίγα λεπτά μια σειρά από θέματα , που εδώ και μήνες υπουργοί και αλλά στελέχη της ΝΔ έχουν αποτύχει να κάνουν.

 Γενικώς ήταν ένας κυβερνητικός αξιωματούχος που και δεν μάσαγε τα λόγια του και δεν έλεγε μεγάλες κουβέντες και εξηγούσε ειλικρινά και απλά τι γίνεται και κυρίως έκανε την αυτοκριτική εκεί που νόμιζε ότι χρειαζόταν.

 Και κυρίως ήταν ανθρωπινός, ειλικρινής, προσιτός και κατανοητός.

Ο κ Βαρτζόπουλος , που δεν είναι άνθρωπος των media, δεν βγαίνει συχνά, δεν φαίνεται να επιδιώκει την δημοσιότητα κατάφερε με την χθεσινή του συνέντευξη στο VIMA FM, να αποδείξει ότι υπάρχει ένας απλός τρόπος για να μπορέσει η κυβέρνηση να «επικοινωνήσει» τις θέσεις της, τα όσα κάνει, τα όσα σκέπτεται και γενικώς τις ιδέες της για την Ελλάδα αύριο, στον μέσο πολίτη.

  Είναι γνωστό , διαχρονικά, ότι η ΝΔ ( όχι μόνον τώρα επί Α Σαμαρά) αλλά διαχρονικά, είχε πρόβλημα επικοινωνίας.

 Δεν κατάφερε ποτέ να είναι μπροστά από τα γεγονότα. Δεν κατάφερε να θέσει την ατζέντα των συζητήσεων, δεν κατάφερε να προετοιμάσει το έδαφος για κάποιες κινησεις της και δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τα όσα αποφάσεις της θα προκαλούσαν.

 Δεν χρειάζεται κανεις να επιχειρηματολογήσει γι αυτό, είναι γνωστό σε οσους παρακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια την πορεία του κόμματος ήταν στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση Και μάλιστα ανεξαρτήτως αρχηγού. Οι λόγοι πολλοί , αλλά δεν είναι  ο χώρος για να συζητηθούν.

 Αυτό όμως κυρίως στο οποίο πάσχει η ΝΔ διαχρονικά, είναι ότι δεν μπορεί , απλά, με λίγα λογία, πειστικά και κατανοιητα, να εξηγήσει στους πολίτες ( ούτε καν στους ψηφοφόρους της) τι γίνεται, γιατί γίνεται και ποτέ θα ελθουν- και ποια -αποτελέσματα.

 Ο κ Βαρτζόπουλος , κατάφερε με μια απλή συζήτηση του να επιτύχει αυτό που δεν έχουν καταφέρει χρόνια τώρα, ειδικοί, επικοινωνιολόγοι, επικοινωνιολογουντες, αρμόδιοι υπουργοί και άλλοι.

 Να πει ορισμένα πράγματα απλά και να πείσει τους ακροατές του. Και οσους δεν τους έπεισε για το σωστό των ενεργειών , του έπεισε για το ότι κάτι γίνεται ή έστω απλά τους ενημέρωσε. Απλά, κατανοητά και ανθρώπινά.

 Μήπως λοιπόν , ο κ Σαμαράς, θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά, να αναθέσει στον ψυχίατρο, φίλο και συνεργάτη του κ Βαρτζόπουλο ( ανεξαρτήτως του τίτλου που θα έχει) να εκπροσωπεί την κυβέρνηση και να «επικοινωνεί» τα σχέδια, τους προγραμματισμούς και τις κινησεις της.

 Μήπως τελικά χρειάζεται ένας ψυχίατρος στην κυβέρνηση;

ptroupiotis@yahoo.gr