Ο Λοβέρδος πάει "Ελιά"

Οριστικό πρέπει να θεωρείται το ναυάγιο στις επαφές της ΔΗΜΑΡ με τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου.
Αντιπροσωπείες από τα δύο κόμματα συναντώνται αυτή την ώρα για να εξετάσουν τις ελάχιστες πιθανότητες συνεργασίας και.......

κοινής καθόδου στις ευρωεκλογές, αλλά θεωρείται σχεδόν απίθανο να καταλήξουν σε οποιαδήποτε συμφωνία.
Στη συνάντηση μετέχουν από πλευράς ΔΗΜΑΡ οι κύριοι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Άκης Παπαθανασίου  και από πλευράς ΝΕΛ οι Χρήστος Αηδόνης και Ευθύμης Καρδαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος Λοβέρδος θεωρεί απόκλιση στρατηγικής σημασίας ανάμεσα στους δύο χώρους το γεγονός ότι ο κύριος Κουβέλης απομακρύνεται από την παραδοσιακή  Κεντροαριστερά και «καλοβλέπει» την προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ - ή τουλάχιστον έτσι εκτιμά ότι είναι στις προθέσεις της ΔΗΜΑΡ - ενώ ο ίδιος εντάσσει τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα με σαφήνεια απέναντι από τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Λοβέρδος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς το Σάββατο συνάντησε το γγ του Κινήματο, Ν. Ανδρουλάκη, ενώ έχει και στενές επαφές με συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου όπως είναι ο Διονύσης Παναγιωτάκης.

Πάντως, ο πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στις διεργασίες για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς και τη δημιουργία μιας νέας παράταξης τύπου ΕΛΙΑΣ που φιλοδοξεί να εκφράσει τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο.