Τίμησε τα αδικοχαμένα θύματα της Θύρας 7

kafeneio sp
Δείτε το βίντεο του Olympiacos TV από το βράδυ της Παρασκευής (7/2) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπου η Θύρα 7 τίμησε τα θύματα της 8ης Φεβρουαρίου 1981....

To βράδυ της Παρασκευής (7/2) 2000 και πλέον οπαδοί του Ολυμπιακού πήραν θέση στο πέταλο των οργανωμένων του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", προκειμένου να τιμήσουν τα μεσάνυχτα τα αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7, στην τραγωδία της 8ης Φεβρουαρίου του 1981.

Ο κόσμος είχε αρχίσει να συρρέει από τις 21:30 και στις 23:00 ξεκίνησε η προβολή βίντεο στα μάτριξ με ντοκουμέντα και μαρτυρίες της εποχής. Όταν το αφιέρωμα ολοκληρώθηκε, οι οπαδοί άρχισαν να τραγουδούν δυνατά τον ύμνο της ομάδας και συνθήματα για τους 21 νεκρούς της Θύρας 7. 

Παράλληλα, στα 21 μαύρα καθίσματα, άναψαν 21 δάδες, σχηματίζοντας τον αριθμό 7, ενώ το ψηφιακό ρολόι στα μάτριξ μετρούσε αντίστροφα για τη νέα ημέρα.

Όταν αναγράφηκε το 00:00, όλοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια ξεκίνησε η ανάγνωση των ονομάτων των νεκρών. Για κάθε όνομα, μία φωτοβολίδα ταξίδευε στον ουρανό, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται με ζεστά χειροκροτήματα και συνθήματα.

"Θρύλε για σένα, πνιγήκαμε στο αίμα. Τα χρόνια περνάνε, ποτέ δεν σας ξεχνάμε"…