ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης


Ο Γενάρης μας αποχαιρετά και μαζί με αυτόν, χάρη στην ηλιθιότητα, την γραφειοκρατία και την ανικανότητα εκείνων που βρίσκονται σε «θέσεις» κλειδί για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αποχαιρετά  ακόμα ένας μήνας και τις ΕΛΠΙΔΕΣ των ανθρώπων που περιμένουν τους «φακέλους» τους από τις αρμόδιες (τρομάρα τους) υπηρεσίες.
Ο λόγος, για πολλοστή φορά είναι για όλους εκείνους που μετά από πολύμηνη αναμονή πέρασαν από τις επιτροπές αναπηρίας, από τα ΚΕ.Π.Α, ΠΗΡΑΝ και τις αποφάσεις και τώρα περιμένουν, και θα.........
περιμένουν για δυο τρεις μήνες ακόμα τον φάκελο τους να πάει στην τοπική υγειονομική επιτροπή αφού ελεγχτεί, για να πάρουν επιτέλους το όποιο επίδομα από το οποίο ΖΟΥΣΑΝ οι περισσότεροι, αλλά το βασικότερο, να ΦΑΝΟΥΝ στο… «σύστημα» ότι είναι ασφαλισμένοι.
Όπως έλεγε η συγχωρεμένη και μεγάλη ηθοποιός ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, «βρε τι βουρδούγιο είναι αυτό»!
Οι «εγκέφαλοι» που σχεδιάζουν τα πάντα (νομίζουν) κατά καιρούς πετούν ένα πυροτέχνημα, τα κάνουν ΟΛΑ μαντάρα με «νέα» (και καλά) συστήματα, για να επιστρέψουν μετά από λίγο καιρό και πάλι στα… παλιά.
Αδιαφορούν για την ταλαιπωρία του κόσμου και ειδικά των ευαίσθητων κατηγοριών, και κάνουν όπως λέει και λαός πειράματα στου κασίδη το κεφάλι.
Αντί να απλοποιήσουν τις όποιες διαδικασίες, κοιτούν να τις κάνουν τόσο πολύπλοκες που στο τέλος και οι ΙΔΙΟΙ βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Το πρόβλημα με τα ΚΕΠΑ, τους ανάπηρους, τις οικογένειες τους, είναι παλιό και πολύ μεγάλο.
Και δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα και όπως ομολογούν πάρα πολλοί θα μείνει ΑΛΥΤΟ γιατί δεν υπάρχει από το κράτος ούτε η θέληση, αλλά ούτε και κάποιος που θα δώσει κάποια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και όχι ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ λύση.
Επικοινωνώ καθημερινά με φορείς Α.Μ.Ε.Α και τα πράγματα είναι άσχημα.
Χιλιάδες άτομα εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένα στην προ, αλλά και μετά ΚΕΠΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΝΑΜΟΝΗ.
Άνθρωποι που όπως ξαναείπα περιμένουν το ΑΘΑΝΑΤΟ ελληνικό δημόσιο ΠΟΤΕ θα κινηθεί, ΠΟΤΕ οι όποιοι υπάλληλοι θα κάνουν τον έλεγχο των φακέλων τους μεταξύ διαλείμματος και καφέδων, και ΠΟΤΕ θα ειδοποιηθούν από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες  να προσέλθουν για να πληρωθούν, να θεωρήσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους, να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ τους «συνοδούς – βοηθούς»  και άλλα πολλά.
Η Ελληνική ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Και από την άλλη έχεις του πολιτικούς «λεονταρισμούς», τις μπούρδες περί πλεονασμάτων που από αυτό θα δώσουν στις ευαίσθητες ομάδες (κανάλια εκδότες, τράπεζες, κλπ).
Θα έλεγα για ΝΤΡΟΠΗ, αλλά σε αυτή τη χώρα, ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ δεν ξέρει τι είναι αυτό.
Πρόκειται για λέξη ΑΓΝΩΣΤΗ στο λεξιλόγιο τους.

Βασίλης Τσούγκαρης