Κατέσχεσαν τρεις τόνους μεθαμφεταμίνης στην Κίνα

kafeneio sp
Σχεδόν τρεις τόνοι μεθαμφεταμίνης κατασχέθηκαν από την κινεζική αστυνομία σε μια μεγάλη επιχείρηση κατά των ναρκωτικών στο χωριό Boshe, στην επαρχία Guangdong....

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα συνελήφθησαν 182 άτομα από ομάδα περίπου 3000 αστυνομικών. Εκεί συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ταχύπλοα και ελικόπτερα.

Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάλογη επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί ως σήμερα στην ιστορία της επαρχίας Guangdong.

Η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο ναρκωτικό στην Κίνα μετά την ηρωίνη, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος (ONUDC).

Η αύξηση άγγιξε το 44% και πλέον υπάρχουν 212.000 χρήστες του συγκεκριμένου ναρκωτικού στην Κίνα.

Η μεθαμφεταμίνη είναι μια ουσία που παράγεται σχετικά εύκολα και έχει πλημμυρίσει τους δρόμους και τα νυχτερινά κέντρα της Κίνας

Σύμφωνα με την Νέα Κίνα, στην παραθαλάσσια πόλη Lufeng, σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων από το Χονγκ Κονγκ, παράγεται τα τελευταία τρία χρόνια το ένα τρίτο του συνόλου της ποσότητας της μεθαμφεταμίνης που υπολογίζεται ότι παρασκευάζεται σε ολόκληρη την χώρα.

(Πηγή:Qz.com)