Ο Θεοχάρης, ο Τασούλας, ο Αλη πασάς και ο Ομερ Βρυώνης

Τι ήθελε ο γενικός γραμματέας Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης να πει ότι το Μέτσοβο έχει φορολογική ασυλία και ότι έσπασαν τα χέρια των ελεγκτών που πήγαν να ελέγξουν νυχτερινό κέντρο; Εξεμάνη ο (Μετσοβίτης) κ. Κ. Τασούλας ο οποίος πρωτοχρονιάτικα επιτέθηκε στον γενικό γραμματέα: «Διαψεύδω τον κ. Θεοχάρη που είπε ότι το Μέτσοβο διαθέτει ασυλία» λέει ο κ. Τασούλας και έσπευσε να τον χαρακτηρίσει και... «ανιστόριτο και παραπληροφορημένο». Εξηγεί μάλιστα ότι οι ασυλίες και τα προνόμια του Μετσόβου έχουν καταργηθεί από το 1795 από τον... Αλή Πασά «ο οποίος προφανώς και πρόλαβε τον Χάρη».

Η οργή (γιατί περί οργής πρόκειται) του κ. Τασούλα προς τον κ. Θεοχάρη δεν σταματά όμως εδώ. Αναφέρεται στο σπάσιμο των χεριών των δύο ελεγκτών, λέγοντας ότι κανένας δεν έσπασε τα χέρια κανενός. Αλλά πρόκειται για ένα φραστικό επεισόδιο σε ένα μικρό γυράδικο «που δεν είχε καμία συνέχεια». Και στο μόνο που συμφωνεί με τον κ. Θεοχάρη είναι ότι «πρέπει κάποια στιγμή να σπάσουμε την...... ασυλία και ας ξεκινήσουμε από την ασυλία των λασπολόγων στους οποίους δεν πρέπει να υποκύπτουμε». Βαριές, πρωτοχρονιάτικες κουβέντες.

Και όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Θεοχάρης απάντησε στις κατηγορίες Τασούλα: «Μία ώρα έκανα εγώ ο ίδιος ψυχολογικό μασάζ στους ελεγκτές που γύρισαν από το Μέτσοβο φοβισμένοι για τη ζωή τους» μου είπε. Και αφού ο κ. Τασούλας κάνει λόγο για Αλή Πασά, ο κ. Θεοχάρης θέλει να μάθει ποιος είναι... ο Ομέρ Βρυώνης του Μετσόβου. Καβγάς σας λέω κανονικός. Και κάτι ακόμη, ο κ. Θεοχάρης (και δεν ξέρω γιατί το λέω αυτό) υποστηρίζει ότι δεν έχει πάει ποτέ στη ζωή του στα μπουζούκια. Θέλει να πάει, αλλά δεν έχει χρήματα: «Ο μόνος τρόπος για να πάω εγώ στα μπουζούκια είναι να με βαφτίσουν εφοριακό και να πάω για έλεγχο εκεί όπου τραγουδά ο Βέρτης ή ο Διονύσης Σχοινάς και οι άλλοι τραγουδιστές».