Παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

paraithsh-toy-giannh-stoyrnara-zhtei-o-syrizaΣκληρή επίθεση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τη συνέντευξή του στους Financial Times, και συγκεκριμένα, για τα όσα είπε ο ΥΠΟΙΚ σε σχέση με το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους...

«Το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να συζητήσει έστω την πρόταση του ΔΝΤ για κούρεμα χρέους, εξαιτίας της διαφωνίας της γερμανικής κυβέρνησης, αφήνει εντελώς έκθετη την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο προσωπικά», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι αδιανόητο να συνεχίζει να κατέχει τη θέση του ΥΠΟΙΚ κάποιος που “διαπραγματεύεται” ανάλογα με τις ορέξεις του κ. Σόιμπλε», προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, ζητώντας εμμέσως την παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα. 
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, στη χθεσινή συνέντευξή του στους FT, και αναφερόμενος στο θέμα του χρέους είχε δηλώσει
«Ο Πολ και η Λαγκάρντ είπαν ότι έπρεπε να σταθώ στο πλευρό τους. Είπα: Αν έρθω με την πλευρά σας, είναι κάτι που θα βοηθήσει πραγματικά την Ελλάδα, αλλά είναι και κάτι που αποκλείεται να γίνει. Ο Σόιμπλε μου είπε Γιάννη ξέχνα το. Οπότε αν κάτι δεν μπορεί να γίνει, τι μπορώ να κάνω;»
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «είναι ανήκουστο η κυβέρνηση να μην βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την οποιαδήποτε πιθανότητα αναδιάρθρωσης  του χρέους, στο όνομα της πλήρους υποταγής της στα μερκελικά κελεύσματα» και καταλήγει:
«Δεν γίνεται να μην αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες που παρουσιάζονται στη χώρα για τη ρύθμιση του χρέους και την έξοδο από την κρίση και να  επιλέγεται η λύση των βάρβαρων μέτρων εις βάρος της κοινωνίας. Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών καλούνται να δώσουν άμεσα εξηγήσεις».