Διαψεύδει τον Κάρας το έτερο μέλος της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου

diapseydei-ton-karas-to-etero-melos-ths-epitrophs-toy-eyrwkoinoboylioyΑδειάζει τον συνάδελφό του Ότμαρ Κάρας το επίσης μέλος της επιτροπής που ελέγχει την τρόικα, σοσιαλιστής ευρωβουλευτής, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ καθώς με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως ο κ. Τσίπρας έχει παρουσιάσει πλήρη οικονομική και κοινωνική ανάλυση για την Ελλάδα.
Ο Γάλλος ευρωβουλευτής αναφέρει ότι ο ίδιος και ο συνεισηγητής της έκθεσης για την Τρόικα
, Ότμαρ Κάρας, συναντήθηκαν με τον αρχηγό της Ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο και περιγράφει πως «σε αυτήν την παραγωγική συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζει την έρευνα και καλωσόρισε την εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πεπραγμένα της Τρόικας».

Ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ ισχυρίζεται πως ο κ. Τσίπρας , παρουσίασε μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις, εγγράφως.

«Διάβασα προσεκτικά αυτό το έγγραφο, το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία που λάβαμε, μας βοήθησε να κατανοήσουμε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, καλωσορίζω την συνεργασία μου με τον Αλέξη Τσίπρα στην έρευνα που διεξάγουμε και ανυπομονώ να παρουσιάσω μία ισορροπημένη και κατανοητή έκθεση για το ρόλο και τις δράσεις της Τρόικας, με βάση τα στοιχεία που συλλέξαμε από την επίσκεψή μας στην Αθήνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ.

Αφήνει έτσι έμμεσες αιχμές προς τον συνάδελφό του Ότμαρ Κάρας αδειάζοντας τα όσα ισχυρίστηκε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρουσίασε καμία πρόταση και περιορίστηκε στο να λέει πως στηρίζει το ευρωκοινοβούλιο.

Ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ επισημαίνει επίσης πως για να είναι ολοκληρωμένη η έκθεση θα πρέπει να συλλεγούν στοιχεία από αυτούς που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία, σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο.

Καταλήγει λέγοντας μάλιστα πως η αποστολή του ίδιου και του Ότμαρ Κάρας στην Αθήνα γίνεται με σκοπό να συναντήσουν όχι μόνο αξιωματούχους και υπουργούς, αλλά και για να ακούσουν φωνές δυσαρέσκειας και να εξακριβώσουν ιδίοις όμμασοι την κοινωνική κατάσταση.