Πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας: Κάντε μπάνιο δυο - δυο για να ζεσταθείτε

Εάν κρυώνετε τότε σταματήστε τα ζεστά ποτά, κάνετε μπάνιο μαζί, δυο - δυο δηλαδή και πηγαίνετε στο κρεβάτι μαζί, ώστε να μειώσετε την ενέργεια που σπαταλάτε. Αυτό προτείνει πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία

Εταιρεία παροχής ενέργειας στη Βρετανία...
, ιδιωτική φυσικά, η οποία ανέβασε τις τιμές της κατά 18% το περασμένο έτος, προτείνει στους χρήστες - καταναλωτές να μειώσουν την ενέργεια που σπαταλούν με συγκεκριμένους τρόπους.

Η μεγαλύτερη βρετανική εταιρεία παροχής ενέργειας με περίπου 300,000 πελάτες δημοσιοποίησε τη συμβουλή της σε αυτό που ονομάζει "ενεργειακή δίαιτα", στα αγγλικά, "5:2 energy diet". Ένα σχέδιο το οποίο μπορεί να μειώσει μέχρι και 150 λίρες έναν λογαριασμό.

Τι προτείνει όμως είναι το θέμα.
Καταρχάς ξεκινά με κάτι αυτονόητο. Ανεξάρτητα από το τι κάνεις και που το κάνεις, λέει ο εκπρόσωπος της εταιρείας, σβήνεις τα φώτα. Αυτό μπορεί να σου σώσει μέχρι και 18 λίρες το χρόνο, "και μπορεί έχει πολλή πλάκα".

Εάν η προηγούμενη πρόταση ακούγεται σχετικά λογική, η επόμενη αγγίζει τα όρια της γραφικότητας, καθώς η επιχείρηση, ο εκπρόσωπός της δηλαδή, προτείνει στους καταναλωτές να κάνουν μπάνιο μαζί, ώστε να σώσουν περίπου 34 λίρες το χρόνο.

Επιπλέον, για δέκα λίρες το χρόνο, δεν βάζουν την καφετιέρα - βραστήρα στην πρίζα για δύο μέρες τη βδομάδα, ενώ εάν παίζουν μονόπολι ή άλλο επιτραπέζιο παιχνίδι αντί να βλέπουν τηλεόραση, επίσης τους εξασφαλίζει χρήματα.

Η υποδοχή που έγινε στις προτάσεις - συμβουλές αυτές συνάντησε τουλάχιστον χλιαρή υποδοχή από το κόμμα των Εργατικών αν και ο κ. Καμ, υπεύθυνος για την κατανάλωση της εταιρείας, υπερασπίστηκε τις προτάσεις του συνάδελφου του.