H «διαβολοβδομάδα» του Ευάγγελου Βενιζέλου με τα τρία καυτά ζητήματα

Εβδομάδα για γερά νεύρα «τρέχει» για το ΠΑΣΟΚ που καλείται να διεξέλθει από τρεις σημαντικές προκλήσεις με κορύφωση την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το ερχόμενο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιμέρους ομάδες του οργάνου, από τους 75, μέχρι τους 11 και τους φίλους των 58 ετοιμάζονται για ένα δυνατό ντέρμπι διαμηνύοντας ότι στην συνεδρίαση της............
ΚΕ «θα ακουστούν αλήθειες και θα συζητηθούν τα πάντα».

Προς το παρόν πάντως οι τόνοι κρατούνται χαμηλοί καθώς καμία πλευρά δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά της πριν από την Κεντρική Επιτροπή και να χάσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού...

Ωστόσο τίποτε δεν υποδηλώνει τουλάχιστον ως τώρα ότι θα υπάρξει ευθεία αμφισβήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, αν και το κλίμα που δημιούργησαν οι 11 με την επιστολή τους ακούστηκε περισσότερο ως καμπανάκι για την στάση τους στο επόμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αποκτά ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον ενδεχόμενη παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου, αν και ο πρώην πρωθυπουργός επίμονα τους τελευταίους μήνες απέχει από τις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το κλίμα της συνεδρίασης θα επηρεαστεί και από την έκβαση της ψηφοφορίας μόλις μία ημέρα πριν για τον φόρο ακινήτων. Στην Χαριλάου Τρικούπη τρέμουν και μόνο στην ιδέα να καταγραφεί μία ακόμη απώλεια -ίσως από την πλευρά του Νίκου Σηφουνάκη- όμως γνωρίζουν ότι δεν έχουν πολλά περιθώρια κινήσεων ή ακόμη και ελιγμών.

Θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση (αύριο) της Βουλής στην διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ανεβάσει υψηλά τον πήχη και έχει προϊδεάσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει πολύ σκληρή γραμμή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να «ξεγυμνώσει» την ηγεσία του και να δείξει πώς εφάπτεται με τα συμφέροντα που -όπως υποστηρίζει- θέλουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κλειστά.

newpost