ΚΑΙ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Έχω αναφερθεί αμέτρητες φορές στο θέμα (ανάθεμα) των ΚΕΠΑ,, στην ατέλειωτη αναμονή των ασθενών μέχρι να φτάσει η πολυπόθητη στιγμή να περάσουν επιτροπή, στις «ελλείψεις» που έχουν οι άνθρωποι όλο αυτό το διάστημα της αναμονής όπως έλλειψη ασφαλιστικής ικανότητας άρα και φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης, και όσοι παίρνουν κάποιο «επίδομα», να το πω στεγνά, «ψοφούν της πείνας» αφού ΚΑΙ το επίδομα είναι κομμένο έως ότου ολοκληρωθούν οι «υπηρεσιακές ενέργειες» και αρχίσουν πάλι να το εισπράττουν.
Η διαδικασία, μετά το ΚΕΠΑ, είναι ας πούμε «απλή»…
Ο «ασφαλισμένος», περιμένει να τον.......
ειδοποιήσουν ότι παρελήφθη από το ΚΕΠΑ ης περιοχής του η «απόφαση» της επιτροπής.
Μόλις τον ειδοποιήσουν, μετά από καμιά εικοσαριά μέρες, ξαναπάει στο ΚΕΠΑ, παίρνει τα χαρτιά που θα του δώσουν, και πάει να τα καταθέσει ο ίδιος στον ασφαλιστικό φορέα του!
Τα χαρτιά που καταθέτει μπαίνουν ΕΚΕΙ στον φάκελο του, ο οποίος ΘΑ σταλεί ταχυδρομικά στα «κεντρικά» στην Αθήνα, για να ελεγχτεί και να «εγκριθεί»….
ΜΕΤΑ, ο φάκελος (πολύ ταξιδιάρης ρε παιδια) θα σταλεί ΠΙΣΩ, στην έδρα του ασφαλισμένου, και ΜΟΝΟ τότε θα αρχίσει ο ασφαλισμένος να ξαναεχει όλες τις παροχές του, αλλά και το επίδομα του.
Και όλα αυτά, ΑΝ όλα πάνε καλά, και δεν χρειαστεί να κάνει κάποια ένσταση κατά της απόφασης που ληφθηκε γι αυτόν.
Αν μπει σε τέτοια διαδικασία, φέξε μου και γλίστρησα και γκρεμοτσακίστηκα.
Για να μην το ξεχάσω, προκειμένου να μπει η απόφαση της επιτροπής στον φάκελο του ασφαλισμένου, πρέπει εκείνος να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση ότι αποδέχεται το ποσοστό αναπηρίας που του έδωσε η επιτροπή.
Αυτή, είναι η πολύ «απλή» διαδικασία που ακολουθουν όσοι ανεβαίνουν τον Γολγοθά που λέγεται Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.
Θα αναρωτιέστε όλοι ΠΟΣΟ καιρό θα πάρει η όλη διαδικασία, δηλαδή το ταξίδι του φακέλου, ο έλεγχος, ο επανέλεγχος, και το τελικό ΟΚ που θα στείλει τον ασφαλισμένο να θεωρήσει ξανά βιβλιάρια ασθενείας, να έχει ιατρική κάλυψη, και να πάρει το επίδομα του.
Γύρω στους ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ στην καλύτερη περίπτωση.
Μια δουλειά η οποία μπορεί να τελειώσει σε λίγες μέρες, ούτε καν σε μια εβδομάδα, τελειώνει (αν τελειώσει) σε τρεις μήνες…
Που είναι εδώ οι «φωστήρες», τα κομματόσκυλα να αρχίσουν να γαυγίζουν ότι «λασπολογώ» την «φιλανθρωπη» κυβέρνηση μας;
ΟΛΟΙ οι ασθενείς, είναι ηλεκτρονικά φακελωμένοι, και ιδιαίτερα ΟΛΟΙ εκείνοι που περνούν επιτροπές αναπηρίας, μια διαδικασία που την κάνουν ΧΡΟΝΙΑ.
Τη χαρτουρα ρε αφιλότιμοι τι την θέλετε;
Γιατί τους καταδικάζετε τους ανθρώπους σε μεγαλύτερη αναμονή όταν  μπορείτε να αποφύγετε ΟΛΕΣ αυτές τις γελοιότητες, τα πήγαινε έλα τους φακέλους και τα άλλα;
Τόσο δύσκολο είναι να περαστεί ΑΜΕΣΩΣ η απόφαση της επιτροπής ηλεκτρονικά;
Δύσκολο δεν είναι, ΕΣΕΙΣ δεν θέλετε να το κάνετε με τον εύκολο τρόπο.
Η γαϊδουριά σας (ας με συγχωρέσουν τα καημένα τα γαϊδουράκια) δεν έχει όριο.
ΕΣΕΙΣ θα κάνετε μια χαρά γιορτές πήρατε τους μισθούς σας τους «φτωχικούς».
Δεν σας νοιάζει ΤΙ θα κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που περιμένουν πως και πώς να πάρουν ξανά το επίδομα τους, να μπορέσουν να πάνε στο γιατρό, να πάρουν φαί για το σπίτι τους, να σταματήσουν να ζουν με ΔΑΝΕΙΚΑ.
Δεν φταίει όμως κανείς άλλος.
Οι ασθενείς φταίνε που δεν σας σέρνουν στα δικαστήρια και σας αφήνουν να τους καταστρέφετε τη ζωή.
Έμαθα ότι ετοιμάζονται αγωγές και ότι πολλοί  θα τρέχουν και δε θα φτάνουν χριστουγεννιάτικα.
Καιρός ήταν, για να καταλάβουν ορισμένοι ότι κανένας δεν μπορεί να παίζει με την υγεία, τις ζωές, και την αξιοπρέπεια του κόσμου.
Θα επανέλθω με νεότερα.

Βασίλης Τσούγκαρης