Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 67-59

kafeneio sp
Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό με 67-59 και έδωσε τέλος στο αήττητο των "ερυθρολεύκων" (23-0 φέτος), παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου...

Μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι, παρουσία 18.000 κόσμου, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 67-59 του Ολυμπιακού για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε το "εισιτήριο" για τον τελικό.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη (τραυματίες και μη) το ήθελαν περισσότερο και έδωσαν τέλος στο αήττητο των Πειραιωτών φέτος, οι οποίοι μετρούσαν 23-0 σε όλες τις διοργανώσεις.

Αντίπαλος πλέον του "τριφυλλιού" στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ο Άρης, ο οποίος νίκησε χθες (22/12) στο Αλεξάνδρειο τον Πανιώνιο.

Για τους "πράσινους", Ο Μάικ Μπράμος τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους, ενώ ο Γιόνας Ματσιούλις σημείωσε 11 πόντους. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης είχε 10 πόντους με 5 κλεψίματα και ο Ραμέλ Κάρι 9. Από τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός, σημειώνοντας 13 πόντους με 3/6 τρίποντα, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ.

Στα του αγώνα, η υπεροχή των "πράσινων" ήταν καθοριστική καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάει σε δεύτερες επιθέσεις. Επίσης, πολύ καλός ο Νίκος Παππάς ο οποίος επέστρεψε (όπως και ο Ματσιούλις) από τραυματισμό γι' αυτό το σημαντικό ματς και έδωσε μεγάλη ενέργεια.