Γλέζος to the point...

Glezos_51120313.jpgEκπληξη προκάλεσε πρόταση του Μανώλη Γλέζου να κλείσουν τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Μακεδονίας Θράκης προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για την Yγεία.
Ο κ. Γλέζος, κατά τη διάρκεια επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Υγείας, χαρακτήρισε, μάλιστα, την ύπαρξη του υπουργείου Μεκεδονίας Θράκης αστειότητα...

Αμεση ήταν η αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε πως για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση για την ανεύρεση πόρων..Ομως , συνέχισε ο κ. Γεωργίαδης το συλλογισμό του, αφού θα κλείσουν τα υπουργεία θα πρέπει να απολυθούν και οι εργαζόμενοι των υπουργείων και αναρωτήθηκε: «Αλλιώς πώς θα γίνει εξοικονόμηση;».
«Οχι να μην απολυθούν» φώναζε από το έδρανό του ο κ. Γλέζος. «Μα αν τα κλείσουμε τα υπουργεία και δεν απολύσουμε τους υπαλλήλους πως θα εξοικονομήσουμε τα χρήματα» συνέχισε ο υπουργός Υγείας; Ο Μανώλης Γλέζος δεν απάντησε και περιορίστηκε να χαμογελάσει. [iefimerida]

Epikairo: Και να μείνει ο Θόδωρας ο Καράογλου δίχως υπουργικό θώκο; Πάντως πέρα από την πλάκα, οπό την πρόταση του Μανώλη Γλέζου μπορεί να βγει ουσία. Ο Παπανδρέου είχε καταργήσει το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και έσπευσε ο Σαμαράς να το επαναφέρει, μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους βιτρίνας. Σαν να μην έφτανε αυτό, θέσπισε και θέσεις αναπληρωτών σε μια αειρά υπουργείων χαμηλού πολιτικού βάρους. Όσον αφορά τη Δικαιοσύνη, η κατάργηση του Υπουργείου πρέπει να συνοδευτεί από συνταγματική μεταρρύθμιση πλήρους διάκρισης των εξουσιών, όπου η ηγεσία των ανώτατων δικαστήριων της χώρας πρέπει να διορίζεται π.χ. από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι από το εκάστοτε Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να αποφεύγεται η χειράγωγηση της Θέμιδος μέσω της προσμονής προαγωγής δικαστικών.