Σεισμός στην Εύβοια, αισθητός στην Αττική

kafeneio sp
Σεισμός σημειώθηκε στις 20:09 το βράδυ της Τρίτης κοντά στην Ιστιαία. Ταρακουνήθηκε όλη η Αττική...

Σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή στην Αττική σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης, ανάμεσα στο χωριό Ταξιάρχης και την Ιστιαία. Ο σεισμός σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν.....

Ο σεισμός σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν 4,9 ρίχτερ. Το επίκεντρο ήταν στη Βόρεια Εύβοια, 7 χιλιόμετρα από την Ιστιαία, 57 χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας και 116 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Το βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αττική. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερα στη Φθιώτιδα έγινε αισθητός από το Μαρτίνο μέχρι τη Λαμία, την Στυλίδα και την Πελασγία. Οι συγκεκριμένες περιοχές βρίσκονται ουσιαστικά περιμετρικά της περιοχής που είναι το επίκεντρο.

Στην Αιδηψό επικράτησε πανικός και οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους ενώ παρόμοια εικόνα υπάρχει και στην Ιστιαία. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα αρκετές σεισμικές δονήσεις μικρότερης έντασης.