Η κυρία Τζάκρη έφυγε,συνεχίζουμε με Κασσή και Μωραΐτη ή μήπως και με Κακλαμάνη;

h-kyria-tzakrh-efyge-o-k-kasshs-hellip-erxetaiΗ κυρία Τζάκρη- κατά την άποψη μου- κινήθηκε στο πλαίσιο της νεοελληνικής παρακμής του πολιτικού συστήματος. Η εν λόγω βουλευτής δεν είναι ότι έπαιξε σκάκι στην σκακιέρα της πολιτική σκηνής και πήρε τις αποφάσεις της μετά από μεγάλη σκέψη. Τρίλιζα έπαιξε. Αλλά αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα της και ουδείς μπορεί να την κατηγορήσει για τον τρόπο σκέψης της...
Εκείνο που προβληματίζει εντόνως είναι η στάση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Γιατί ξαφνικά παρατηρώ ότι κάποιοι εκθειάζουν την κ. Τζάκρη λες και είναι το νέο σύμβολο της δημοκρατίας. Δεν είναι όμως. Μια βουλευτίνα είναι που αποφάσισε… να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια αφού προηγουμένως είχε ψηφίσει όλες εκείνες τις πολιτικές και τις μνημονικές αποφάσεις τις οποίες σήμερα καταγγέλλει ως απαράδεκτες.

Υπενθυμίζω: Όλα αυτά που καταγγέλλει τα έχει ψηφίσει. Αλλά και πάλι στην δημοκρατία ο καθένας πράττει όπως αυτός νομίζει καλύτερα. Και η κριτική συνεπώς είναι ελεύθερη εκ μέρους των διαφωνούντων μαζί της.  Δεν είναι επιτρεπτά  όμως τα ταπεινωτικά σχόλια για την κυρία Τζάκρη. Κάτι τέτοιο πιστεύω ότι δεν βοηθάει στον διάλογο.

Η αποχώρηση της κυρίας Τζάκρη δεν ξέρω εάν εμπεριέχει κάποια συμφωνία με την άλλη πλευρά όπως κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν. Αλλά και αν υπάρχει δεν θα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο στην πολιτική ζωή του τόπου. Φυσικά σε καμία περίπτωση η αρνητική ψήφος της βουλευτού δεν πρόκειται να επηρεάσει την νομισματική σταθερότητα ή να βυθίσει τους λαούς της Ευρώπης σε εφιαλτική οικονομική περιπέτεια.

Η εκτίμηση μου είναι ότι η χειρονομία της εν λόγω κυρίας θα μπορούσε να συμβάλλει, κατά κάποιο τρόπο,  στο ξεκαθάρισμα των κοινωνικών στόχων που έχει θέσει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Τα πράγματα ωστόσο μετά από αυτή την κίνηση ενδέχεται να λάβουν νέες διαστάσεις. Εκτιμώ οτι δεν είναι καθόλου δύσκολο να δούμε και άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να θεωρήσουν δημιουργικό αλλά και επιτακτική ανάγκη να προβάλλουν την προσωπική τους ετερότητα με την σημερινή κατάσταση. Και φαίνεται ότι το παράδειγμα της κ. Τζάκρη δεν θα αργήσει να ακολουθήσει ο κ. Μ. Κασσής.

Επιρρεπής σε μια τέτοια ιδέα φαίνεται να είναι και ο κομψευόμενος κ. Θάνος Μωραΐτης!

Με τις υγείες σας!!!