ΣΥΡΙΖΑ προς Σαμαρά - Βενιζέλο: Τελειώσατε και πριν φύγετε θα λογοδοτήσετε!

* Αρχή του τέλους για τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, που συζητείται στη Βουλή και ολοκληρώνεται αύριο τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία
 Μομφή της κυβέρνησης από την πλατεία: Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 6 αύριο το απόγευμα


Αλ. Τσίπρας:
Η μεταπολιτευτική ιστορία των προτάσεων δυσπιστίας δείχνει ότι σε κρίσιμες στιγμές πάντοτε επιτάχυναν την αποσύνθεση και την πτώση των κυβερνήσεων, ιδίως εκείνων που είχαν χάσει τη δεδηλωμένη στην κοινωνία. Η συνέχιση των Μνημονίων συνιστά εγκληματική επιλογή. Μόνο μια νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.
Γ. Δραγασάκης:
Οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα είναι αέρας κοπανιστός. Όταν δεσμεύεστε στους ξένους ότι θα πετύχετε πλεονάσματα σε συνθήκες ύφεσης, όχι μόνο τους μισθούς θα εξανεμίσετε, όχι μόνο την πρώτη κατοικία θα πάρετε, αλλά σε ό,τι μπορέσετε θα βάλετε χέρι.
Ν. Βούτσης:
Σήμερα ο λαός ζει μια απαράδεκτη συστηματική προσπάθεια να μπει και να διατηρηθεί η κεκτημένη δημοκρατία ουσιαστικά στη φορμόλη. Έτσι δεν σώζεται η χώρα. Την κοινωνική σωτηρία δεν μπορεί παρά να την διαμορφώσει μια ευρύτατη κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ.