Ο Παπανδρέου «καλλιεργεί» το πάρκο της επανάστασης στην Τουρκία!

o-papandreoy-kalliergei-to-parko-ths-epanastashs-sthn-toyrkia-fwtoΤο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, «ορμητήριο» των πρόσφατων διαδηλώσεων κατά του Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην πόλη -στην οποία θα προεδρεύσει- στέλνοντας... επαναστατικό μήνυμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ως γνωστόν
έβαλε την Ελλάδα στην περιπέτεια των Μνημονίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Hurriyet φύτεψε ένα δένδρο στο πάρκο, που σύμφωνα με τον ίδιο «συμβολίζει τη δύναμη των πολιτών ανά τον κόσμο να έχουν τη δική τους φωνή, να δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον γι' αυτούς και να αποφασίζουν για τη μοίρα τους. Είναι μία αρχή υπεράνω κρατών», όπως είπε στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εμφανίστηκε στο πάρκο, που υπερασπίστηκαν προ μηνών οι τούρκοι διαδηλωτές, από τη μετατροπή του σε εμπορικό κέντρο, με τον αντιπρόεδρο της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Ουμούτ Οράν.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι εργάζεται για μία στενή σχέση Τουρκίας-Ελλάδας, ως «φίλος» της Τουρκίας. «Συμφωνούσα πάντα με την ιδέα ότι συλλογικά μπορούμε μαζί να φανταστούμε έναν καλύτερο κόσμο. Έχουμε όλοι τις ιδέες μας και συλλογικά μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν διαφορετικό κόσμο» σημείωσε, μεταξύ άλλων. Ο τούρκος πρωθυπουργός, πάντως, δεν θα είδε με καλό μάτι την οικολογική πράξη του άλλοτε «φίλου του», μία μέρα μετά τη δήλωση-βόμβα ότι δεν αναγνωρίζει την Κύπρο.

Φυσικά, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για το δικαίωμα των πολιτών να αποφασίζουν για τη μοίρα τους, αναφερόμενος στην Τουρκία, όμως δεν έχει τολμήσει να πει κουβέντα για το εάν ρωτήθηκαν οι έλληνες πολίτες να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα τον μηχανισμό΄στήριξης το 2010. Ο κ. Παπανδρέου μιλησε για δημοψήφισμα όταν ήταν πια πολύ αργά, λίγο πριν από την «έξοδο».


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ