«Εκτονώνεται» η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Φως στο…τούνελ του αδιεξόδου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών φάνηκε σήμερα για πρώτη φορά μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με την πρόεδρο των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, Νάνσυ Μιχοπούλου. Παρών στο διάλογο ήταν και ο πρύτανης του Καποδιστριακού, Θεοδόσης Πελεγρίνης. 

 Η κατάσταση, όπως όλα δείχνουν, «εκτονώνεται» καθώς η κ. Μιχοπούλου έκρινε θετικά τις εισηγήσεις του κ. Αρβανιτόπουλου, τονίζοντας πως θα τις μεταφέρει στην αυριανή γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων στο Καποδιστριακό, όπου και αναμένεται να αποφασισθεί αν θα ανοίξει ή όχι η σχολή. «Επειδή ...........ζητούσαμε τον διάλογο έπρεπε να πάμε γιατί αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Τώρα με απόφαση της γενικής συνέλευσης προσήλθαμε στο διάλογο. Εξειδικεύσαμε τις προτάσεις του υπουργού. Όλα αυτά θα τα μεταφέρουμε αύριο στη Γενική Συνέλευση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Π» η κ. Μιχοπούλου, μετά το τέλος της συνάντησης. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι το κλειστό πανεπιστήμιο δεν βοηθάει κανέναν, τονίζοντας πως επιτέλους «πρέπει να εκτονωθεί κατάσταση. Και μόνο ότι καθίσαμε για διάλογο είναι θετικό. Μπορούμε να βρούμε λύσεις αρκεί το υπουργείο να μείνει πιστό στις δεσμεύσεις του».

Στο ίδιο μήκος κύματος με την πρόεδρο των διοικητικών βρέθηκε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πελεγρίνης, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνάντησης δήλωσε πως «πρέπει να αρθούν οι αδικίες και να μην χαθούν θέσεις εργασίας». Παράλληλα, έκρινε θετικά τις εισηγήσεις του κ. Αρβανιτόπουλο, τονίζοντας πως μπορεί «η διαθεσιμότητα να είναι ολέθριο μέτρο αλλά πλέον είναι γεγονός». Πρόθεση και της κ. Μιχοπούλου και του κ. Πελεγρίνη είναι να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.

Πάντως, κύκλοι του υπουργού Παιδείας, σχολίασαν στο «Π» πως «για την κυβέρνηση και για το υπουργείο  η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις αλλά κινητικότητα». Οι ίδιες πηγές μας είπαν ότι «εμείς γι’ αυτό το λόγο αναδιοργανώσαμε τις δομές και γι’ αυτό 625 άνθρωποι θα επανατοποθετηθούν αμέσως σε ιδρύματα που έχουν ανάγκη».

Να σημειωθεί πως στις 3 η ώρα  θα ξεκινήσει η συνάντηση με τους διοικητικούς του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.