Σε απόγνωση ο Βενιζέλος απευθύνεται στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Στηρίξτε με ή πέφτουμε παρέα με τον Σαμαρά

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος“ Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και το Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται τον κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα, δεδομένου ότι η κυβέρνηση στηρίζεται σε 154 βουλευτές - εκ των οποίων οι 27 ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος Βενιζέλου. ”

Tην Τετάρτη συνεδριάζει εκτάκτως, η κοινοβουλευτική ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο...
του κόμματος, εν μέσω του αρνητικού κλίματος που κυριαρχεί στο ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ζητά απόλυτη στήριξη προς το πρόσωπό του, την στιγμή μάλιστα που διακινούνται σενάρια ακόμη και περί αντικατάστασής ή διαδοχής του στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για το κάλεσμά του σε κυβερνητικούς βουλευτές, να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα και θα ζητήσει από τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στον ίδιο, αλλά και στην κυβέρνηση. Όπως λέγεται μάλιστα το μήνυμα που θα επιχειρήσει να στείλει  «Στηρίξτε με ή πέφτουμε» θα είναι το μήνυμα που θα εκπέμψει ο κ. Βενιζέλος στη διπλή συνεδρίαση.Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους, αφενός προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου προς την πλευρά των βουλευτών του, ζητώντας από όλους να λάβουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της ψήφισης των νομοσχεδίων και του προϋπολογισμού.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός, ενώ οι τριγμοί έχουν γίνει φανεροί μετά την κινητοποίηση της κοινοβουλευτικής ομάδας για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, από τις τοποθετήσεις βουλευτών (Σκανδαλίδης, Μωραΐτης, Κασσής) κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης, την απομάκρυνση της Θεοδώρας Τζάκρη, την αποχώρηση του Νίκου Σηφουνάκη από τη θέση του εισηγητή για θέματα Ναυτιλίας και Υποδομών -με αιχμές για την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ.

Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και το Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται τον κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα,  δεδομένου ότι η κυβέρνηση στηρίζεται σε 154 βουλευτές - εκ των οποίων οι 27 ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος Βενιζέλου.

Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, επιβαρύνθηκε περισσότερο από την πρόσκληση Τσίπρα προς τους κυβερνητικούς βουλευτές -και ειδικά προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα. Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έκρηξη του κ. Βενιζέλου, καθώς και την ανακοίνωση για έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που τελικά θα συνεδριάσει από κοινού με το Πολιτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη.