Παναθηναϊκός 0-1 Ολυμπιακός

kafeneio sp
Ντέρμπι αιωνίων είχαμε το Σάββατο και έπρεπε να αφιερώσουμε ένα άρθρο μόνο και μόνο στο συγκεκριμένο αγώνα. Ο Ολυμπιακός "δραπέτευσε" από τη Λεωφόρο με 3 βαθμούς καθώς σημείωσε γκολ στο 90ο λεπτό του αγώνα με τον Μήτρογλου. Αγωνίστηκε μέχρι τελευταίου σφυρίγματος ο Παναθηναϊκός που δεν το έβαλε κάτω ποτέ, ενώ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και τη νίκη.....

Το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" της χρονιάς είχε και νικητή και πρωταγωνιστή. Νικητής ήταν ο Ολυμπιακός και πρωταγωνιστής ο Κώστας Μήτρογλου που σκόραρε στο 90' και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Βεβαίως σε τέτοια ματς δεν μετρούν μονάχα οι τρεις βαθμοί, πόσω μάλλον τώρα που οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να πάρουν τη νίκη μετά από 30 χρόνια στο γήπεδο της Λεωφόρου σε αγώνα πρωταθλήματος.

Το ίδιο ισχύει όμως και για τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, που μπορεί να έχασαν τη μάχη, αλλά κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος της αναμέτρησης. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές για το πάθος, την προσπάθεια και το θετικό πρόσωπο που έδειξαν, καθώς μην ξεχνάμε πως αρκετοί απ' αυτούς είναι νεαροί και χωρίς παραστάσεις από τέτοια ματς.

Σ' ό,τι αφορά στο ματς, το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ κακό ρυθμό, όμως στο δεύτερο τα είδαμε όλα. Είδαμε αρκετές φάσεις, τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, τη μια ομάδα να απαντά στην άλλη με ευκαιρίες, είδαμε όμως και αρκετές διακοπές και παρατράγουδα. Ο Πράνιτς τραυματίστηκε λίγο στην προσπάθειά του να διώξει μια κροτίδα, ενώ μια φωτοβολίδα πέρασε δίπλα από τον Μίτσελ.