Συναγερμός για το… «Σκουριές-gate»

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκαν χθες στην Κουμουνδούρου με αφορμή την αποκάλυψη -από την «Ελευθεροτυπία- στοιχείων της δικογραφίας για τις Σκουριές, που δείχνουν παρακολούθηση των συνδιαλέξεων δημοσιογράφων και των τηλεφωνικών συνεντεύξεων που έπαιρναν από κατοίκους στις Σκουριές.

Μπορεί το θέμα των Σκουριών και της «προβοκάτσιας» που υποπτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ετοιμάζει η κυβέρνηση να μην βρίσκεται πια στην πρώτη γραμμή της ............
επικαιρότητας, ωστόσο οι υποψίες παραμένουν εδραίες στην Κουμουνδούρου. Κορυφαία στελέχη του κόμματος δεν κρύβουν τους φόβους τους πως η κυβέρνηση μπορεί, βάσει του νόμου που ψηφίστηκε περί «εγκληματικής οργάνωσης», να επιχειρήσει να «συμψηφίσει» την πολιτική κάλυψη που παρέσχε ο ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα στις Σκουριές κατά της εξόρυξης χρυσού με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Για τον λόγο αυτό, στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης σε δικαστικό επίπεδο, αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.
Συναγερμός
Μάλιστα, χθες, στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήχησε συναγερμός με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» σχετικά με απομαγνητοφωνήσεις τηλεφωνικών συνεντεύξεων από δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων ΜΜΕ που περιλαμβάνει η δικογραφία για τις Σκουριές. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μία ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη «εγείρει μείζον ζήτημα δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας, για το οποίο πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί η κυβέρνηση, μετά και τη σχετική καταγγελία της ΠΟΕΣΥ». « Σε μια δημοκρατία δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές τέτοιες πρακτικές, οι οποίες προσιδιάζουν σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα», προσθέτει η Κουμουνδούρου, με κορυφαία στελέχη της να προεξοφλούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να είναι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα». Σε κάθε περίπτωση, ήδη ερρίφθη ο κύβος για κοινοβουλευτική διερεύνηση του θέματος και τις επόμενες ημέρες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσουν εξηγήσεις από τους συναρμόδιους υπουργούς.