Νίκος Δένδιας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τα άκρα του»

nikos-dendias-o-syriza-na-apomonwsei-ta-akra-toy
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ;;

«Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον τόπο, για την κοινωνία, αλλά και για τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, να απομονώσει τα ακραία στοιχεία που υπάρχουν στο εσωτερικό του» δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στα «Νέα», ενώ δίνει απαντήσεις και για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Έχω πει επανειλημμένα ότι υπάρχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
ακραία στοιχεία. Και έχω καλέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα απομονώσει και να τα αποβάλει. Αν με ρωτάτε όμως αν είμαι έτοιμος να δεχθώ ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι "άκρο", αυτό αξιωματικά δεν μπορεί να το δεχθεί κάποιος. Ειδικά αν συνυπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του 27% του ελληνικού λαού» ανέφερε.

Σε ερώτηση αν εμπλέκουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νόμιμες συνακροάσεις στην ερευνά για τις Σκουριές ο κ. Δένδιας είπε «δεν θα μπορούσα να σχολιάσω το παραμικρό για μια εν εξελίξει δικαστική ερευνά. Επαναλαμβάνω ότι ζήτημα παρακολουθήσεων κομμάτων και βουλευτών απο κρατικές υπηρεσίες δεν υπάρχει στην Ελλάδα»

Για το εάν νιώθει στοχοποιημένος πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος τόνισε ότι μερικές φορές αισθάνθηκε «έντονα αδικημένος». «Ελπίζω ότι δεν έγινε από πρόθεση. Εγινε απλώς στην προσπάθεια να κάνουν και αυτοί τη δουλειά τους ως αντιπολίτευση - έτσι όπως την καταλαβαίνουν».