Η Βουλή και τα μέλη της. Πικρά συμπεράσματα…

Του Πέτρου Τρουπιώτη



 Το ότι , μετά τις εκλογές του 2012, έχουμε την χειρότερη, από πλευράς «πολιτικού προσωπικού» (άλλη άκομψη φράση αυτή) Βουλή, όχι μόνον το έχουμε ξαναγράψει αρκετές φόρες σε αυτή την στήλη αλλά είναι παραδεκτό πια όχι μόνον από τον μέσο σκεπτόμενο πολίτη αλλά και από τις ηγεσίες των κόμματων και ανθρώπους που επί χρόνια είτε βρίσκονται στην Βουλή , είτε παρακολουθούν από κοντά δεκαετίες το τι συμβαίνει εστίν «ναό της Δημοκρατίας».

    Το δράμα για την χώρα και για όλους εμάς , είναι ότι .....
αυτή η Βουλή είναι αναγκασμένη να πάρει τις σημαντικότερες αποφάσεις για το μέλλον αυτού του τόπου τις επόμενες δεκαετίες. Ουσιαστικά αυτή η Βουλή έχει κληθεί να αποφασίσει με τα έργα και τις αποφάσεις της αν η χώρα θα μείνει στόνε ανεπτυγμένο και πολιτισμένο κόσμο ή θα «κατρακυλήσει» εκεί που παλαιοτέρα λέγαμε τρίτο , ίσως και τέταρτο κόσμο…

  Δυστυχώς τα μελή της Βουλής , η μάλλον αρκετά από τα μελή της για να είμαστε δίκαιοι, κάθε μέρα με ενέργειες δηλώσεις αλλά και παραλείψεις τους , προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την αντίληψη που έχει γι αυτούς ο μέσος πολίτης.

 Ότι είναι ανεπαρκείς, ότι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά τον ρόλο τους, ότι δεν έχουν καταλάβει ακριβώς τι έχουν κληθεί να κάνουν αλλά και ότι βλέπουν το κοινοβούλιο είτε ως πάρεργο, είτε ως χώρο προσωπικής προβολής , είτε ως χώρο όπου μπορούν να βγάζουν τα προσωπικά τους.

   Το ρεύμα της ανανέωσης, σε κόμματα αλλά και σε πρόσωπα του 2012 αλλά και η κατακόρυφη  αύξηση του αριθμού των βουλευτών ορισμένων κόμματων άλλαξε ριζικά την σύνθεση του Κοινοβουλίου. Μόνον που την άλλαξε, όπως αποδεδείχθηκε προς το χειρότερο.

 Βουλευτές χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις του ρόλου τους, ορισμένες φορές χωρίς γνώση καλών τρόπων, χωρίς συγκεκριμένη λογική, χωρίς ιδέες και κυρίως χωρίς την διάθεση αλλά και την δυνατότητα να κάνουν διάλογο μπήκαν στην Βουλή και βάλθηκαν « να κάνουν την διάφορα».

 Ο καθένας να λέει ότι θέλει , όποτε θέλει και όπως θέλει μόνον και μόνον για να κάνει τον έξυπνο πολλές φόρες. Με γλώσσα όχι μόνον καφενείου αλλά κάτι χειρότερο, ορισμένοι βουλευτές (και όχι ενός μόνον κόμματος) μιλούν στην ολομέλεια, διαπληκτίζονται με συνάδελφους τους, απειλούν και βρίζουν. Αρνούνται τους κανόνες της λειτουργίας ολομελείας και επίτροπων και δείχνουν ότι απλώς θέλουν να κάνουν θόρυβο.

  Αλλά και άλλοι, υποτίθεται πιο « ήρεμοι» (και παλαιοί) παρασύρονται από το κλίμα και προσπαθώντας να «επιβιώσουν εκλογικά» βγαζουν κραυγές, καταθέτουν ερωτήσεις απίθανες ή ακόμα και τέτοιες που αναφέρονται σε φήμες . Μόνον και μόνον για να προκαλέσουν θόρυβο για το όνομα τους

 Και βέβαια δεν λείπουν ακόμα και ερωτήσεις με τέτοιο ύφος και στυλ. Ερωτήσεις προς υπουργούς που θεωρητικώς , αποτελούν το ισχυρότερο και σοβαρότερο χαρτί των βουλευτών για να παρέμβουν στα πολιτικά δρώμενα.

 Και αυτή την δυνατότητα πολλοί βουλευτές την εξευτέλισαν καταθέτοντας κείμενα είτε ειρωνικά, είτε άσχετα. Είτε ατεκμηρίωτα, είτε απλώς για να πουν κάτι.

  Δυστυχώς η εικόνα αυτή των βουλευτών, είναι πια γνωστή  ευρέως όχι μόνον γιατί ακραίες συμπεριφορές του κατακλύζουν τα δελτία ειδήσεων των τηλεοράσεων, αλλά και γιατί πολλοί από τους βουλευτές με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε εκπομπές της τηλεόρασης , δείχνουν ποιοι είναι.

 Και μετά διαμαρτυρόμαστε γιατί οι πολίτες δεν έχουν σε εκτίμηση την πολιτική και τους πολιτικούς και λένε τα όσα λένε για την Βουλή και τα μελή της.



ΥΓ. Αφορμή για τις σκέψεις αυτές έδωσε μια «απίθανη» ερώτηση βουλευτίνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τον υπουργό στον πρωθυπουργό, θέλοντας να επιτεθεί στον υπουργό υγείας, με τον οποίο προφανώς έχει κάτι προσωπικό…..
ptroupiotis@yahoo.gr