Μια σύσκεψη... για κλάματα! Αηδία

kafeneio sp
Μια νέα διάταξη ψήφισε το ολυμπιακό άρμα για να αποδυναμώσει ακόμη πιο πολύ τον κο Αλαφούζο και τον Παναθηναϊκό για να μας αηδιάσουν ακόμα πιο πολύ οι ιθύνοντες της Σούπερ Λιγκ. Διαβάστε τη νέα διάταξη που αποφασίστηκε (ή μάλλον αποφάσισε...) στη Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λιγκ για τα δυσφημιστικά σχόλια, τις 13 ΠΑΕ που ακολούθησαν τον όχλο και είπαν ναι, αλλά και τις 4 που είπαν όχι ....

Με 13 ψήφους πέρασε στην Γενική Συνέλευση της Super League η νέα διάταξη που προβλέπει ποινή στις ομάδες, όταν κάποιο Μέσο το οποίο ανήκει σε ιδιοκτήτη ΠΑΕ κάνει δυσφημιστικά σχόλια για τον συνεταιρισμό ή τους βασικούς χορηγούς του. Αποχώρησε από την αίθουσα η πλευρά του Παναθηναϊκού.

Πέρασε με 13 ψήφους υπέρ σε σύνολο 16 ομάδων η νέα διάταξη στο καταστατικό της Super League το οποίο προβλέπει ποινές στις ΠΑΕ όταν κάποιο Μέσο κάνει δυσφημιστικά σχόλια για τον συνεταιρισμό. (Όλοι καταλάβαμε πως αυτή η διάταξη περιγράφει τον Αλαφούζο και το κανάλι του το ΣΚΑΪ)

Το συγκεκριμένο άρθρο, αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι εκπρόσωποι των ομάδων δεν μπορούν πλέον να καταφέρονται κατά της λίγκας, ενώ απαγορεύεται και στα Μέσα που ανήκουν σε αφεντικά ομάδων να κάνουν σχόλια για τη λίγκα, τη διαιτησία ή τους χορηγούς της διοργανώτριας αρχής.

Στον κανονισμό προβλέπονται υψηλότατα πρόστιμα που φτάνουν μέχρι τις 300.000 ευρώ και επιπλέον κυρώσεις, αν το παράπτωμα επαναληφθεί, όπως μη ορισμός αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από την αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος εκπροσωπούσε την πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απέστειλε επιστολή υπέρ της διάταξης, η Skoda Ξάνθη εξέφρασε ερωτηματικά για τον όρο "συνεταιρισμός" στη διάταξη, ενώ ο ΠΑΟΚ έδειξε θετικός, αλλά ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για την εισήγηση, δεν ψήφισε, εκτός του Παναθηναϊκού και ο Απόλλων Σμύρνης.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Γιάννης Μώραλης, είπε: "Πρέπει να αυτοπροστατευθούμε. Έπρεπε να ‘χε γίνει εδώ και χρόνια αυτό. Δεν μπορείς να εισπράττεις από τη Nova ή τον ΟΠΑΠ και να καταφέρεσαι εναντίον τους. 

Από αυτούς ζούμε. Πρέπει να ελέγχεις τέτοιες συμπεριφορές και να προστατέψουμε το προϊόν μας. Σε όλον τον κόσμο ισχύει αυτό. Ο Παναθηναϊκός δεν εξήγησε το λόγο που αποχώρησε".

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει:

"Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: 

1. Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, αποτελούμενης από τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή της Super League, καθώς και εκπροσώπους των ΠΑΕ Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και SKODA Ξάνθη, προκειμένου να γίνει εισήγηση προς το Δ.Σ. περί των ενδεδειγμένων ποινών σε περίπτωση μη αδειοδότησης καθώς και επί άλλων σχετικών θεμάτων του εν γένει θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης. 

2. Επιτροπή αποτελούμενη από νομικούς συμβούλους των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, SKODA Ξάνθη και από τον νομικό σύμβουλο της Super League θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. προτάσεις για θέματα Καταστατικού. 

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, η Γ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: 

1/ Εκπρόσωποι της Super League στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. παραμένουν οι κ.κ. Πουλινάκης (ΠΑΕ ΟΦΗ), Κομπότης (ΠΑΕ Λεβαδειακός), Βρύζας (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και ο πρόεδρος της Super League Γ. Μώραλης ως ex officio αντιπρόεδρος. 

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Οικονομικός Απολογισμός και οι Οικονομικές Καταστάσεις χρήσεως 01.07.12 – 30.06.13 

3/ Υπερψηφίστηκε με 13 ψήφους υπέρ και 3 κατά η διάταξη περί επιβολής πειθαρχικών ποινών κατά ΠΑΕ, η οποία δημόσια δυσφημεί ή απαξιώνει το συνεταιρισμό της Super League, τα πρωταθλήματα που αυτό διοργανώνει, τους τηλεοπτικούς του συνεργάτες και τους χορηγούς αυτού. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο πρόεδρός της απουσίαζε εκτός Ελλάδος, τάχθηκε υπέρ της διάταξης με επιστολή της, η οποία για τυπικούς λόγους δεν προσμετρήθηκε στην ψηφοφορία. 

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή καθώς συμφωνούσε επί της αρχής, αλλά διαφώνησε με συγκεκριμένα στοιχεία της διάταξης. Η SKODA Ξάνθη συμφώνησε με το σύνολο της διάταξης πλην συγκεκριμένου σημείου και γι αυτό την καταψήφισε. Η ΠΑΕ Απόλλων εξέφρασε επιφυλάξεις και καταψήφισε τη διάταξη, ενώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποχώρησε προ της έναρξης της Γενικής Συνέλευσης".

Υ.Γ 1: Αηδία και μόνο αηδία.... Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον πόλεμο Ολυμπιακο-Παναθηναϊκών με τέτοια μέσα! Αυτά είναι που δυσφημίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα πρέπει οι άλλες ΠΑΕ να σηκώσουν ανάστημα και να εναντιωθούν σε Παναθηναϊκό αλλά πιο πολύ σε Ολυμπιακό που παρασέρνει τα παραρτήματά του! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Υ.Γ 2: Πολλά μπράβο στον Απόλλωνα Σμύρνης που είπα θαρραλέα όχι χωρίς να φοβηθεί κανέναν! Επιτέλους και μια ομάδα με θάρρος που δε φοβάται τους "αιώνιους".

Υ.Γ 3: Απορώ με τον ΠΑΟΚ γιατί δεν καταλαβαίνω αν είναι με τον Ολυμπιακό ή απέναντι του... Αν θέλει να πετύχει κάτι ενδιάμεσο, ας του πει κανείς ότι δεν είναι εφικτό! Ήρθε η ώρα ο Σαββίδης να πει ένα βροντερό όχι και να δείξει το δρόμο και στις άλλες ΠΑΕ και όχι να καθυστερεί, να συναινεί αλλά να διαφωνεί κ.ο.κ