Σφοδρό «κατηγορώ» Ρουπακιώτη κατά Μαξίμου: Αργήσατε, ενεργήσατε μετά από πιέσεις

Σφοδρό «κατηγορώ» κατά του Μεγάρου Μαξίμου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης με αφορμή την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Ρουπακιώτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου πως κινήθηκε καθαρά μικροκομματικά όταν δεν έπραττε τίποτα κατά της Χρυσής Αυγής, σε μία προσπάθεια επαναφοράς ψήφων στη Νέα Δημοκρατία.

Στη συνέχεια την κατηγόρησε για σπασμωδική κίνηση σε μία προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης της δίωξης κατά της Χ.Α. σημειώνοντας........

μάλιστα ότι δεν υπήρχε καν σοβαρή αξιολόγηση του φαινομένου της Χ.Α.

Επιπλέον υποστήριξε για την αλλαγή πλεύσης του Μεγάρου Μαξίμου έπαιξαν ρόλο οι πιέσεις Αμερικανοεβραϊκών και Αμερικανοελληνικών οργανώσεων αλλά και από κύκλους της Κομισιόν.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη:

Κύκλοι μέσα από την κυβέρνηση, μέσα από το Μαξίμου, πάγωσαν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί πίστευαν ότι «τη ΧΑ δεν πρέπει να την πολώσεις, πρέπει να έχουμε διάδρομο ανοιχτό να ξαναφέρουμε τους ψηφοφόρους πίσω» ενώ υπήρχε πλήρης συμφωνία στην κατάθεσή του είπε στον ΣΚΑΪ ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να αξιοποιήσει πολιτικά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο. Υπήρχε δραματική καθυστέρηση του πολιτικού συστήματος στην αντιμετώπιση της ΧΑ δεν είχε αξιολογήσει το πολιτικό σύστημα το μείζονα κίνδυνο της ΧΑ. Δεν είχε αξιολογήσει το εύρος και το βάθος ανάπτυξης του φαινομένου της ΧΑ. Εδώ υπάρχει δράση μαχαιροβγαλτών και δολοφόνων. Το πολιτικό σύστημα δεν επέδειξε πρωτοβουλία και θάρρος για να αναζητηθεί σύγκληση για τη ΧΑ. Δεν υπήρχε σύγκληση δυνάμεων» πρόσθεσε.

Ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε και στις εντεινόμενες διεθνείς πιέσεις για το θέμα της ακροδεξιάς οργάνωσης. «Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη ΧΑ, σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό, σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι» σημείωσε.

«Από 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της ΕΕ και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν, οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν ούτε ένα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε;» σημείωσε.

Ο πρώην υπουργός επεσήμανε ότι είχαμε υποχρέωση απο το 2010 να καταθέσουμε αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο επειδή δεν κατατέθηκε.

«Το αίμα του άμοιρου του Πακιστανού πνίγηκε στη λησμονιά, αλλά αντιδρά η κοινωνία όταν σκοτώθηκε ένας Έλληνας. Βιάστηκε τώρα, όταν πνίγηκε απ’ όλα αυτά, και έπρεπε να δώσει μια απάντηση η κυβέρνηση».