Σούπερ Λιγκ: 7η αγωνιστική

kafeneio sp
Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανέδειξε νικητή τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή και πάλι το Μήτρογλου συνέχισε το "βιολί" του. Παρθενική νίκη για Άρη και ενδιαφέροντα παιχνίδια σε Θράκη και Τρίπολη. Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα....


Αστέρας Τρίπολης 2-2 Ατρόμητος

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολλές φάσεις και ένταση ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στην έδρα του απέναντι στον Ατρόμητο, που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με τον Μπρίτο.

Λίγο νωρίτερα ο Γάλλος Εντό είχε δώσει το προβάδισμα στον Αστέρα με εύστοχη εκτέλεση φάουλ. Όλοι πίστεψαν ότι ο Αστέρας θα έπαιρνε τη νίκη με ανατροπή αλλά ο Βραζιλιάνος μίλησε στο τέλος για τους φιλοξενούμενους.

Εργοτέλης 3-1 Πλατανιάς

Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημα του αγώνα δεν μας έδινε σε καμία περίπτωση το τι θα ακολουθήσει. Τα πρώτα 35 λεπτά είχαν πολλά λάθη, καμία αξιόλογη φάση και ίσως το χειρότερο θέαμα σε αγώνα της φετινής σεζόν στο πρωτάθλημα.

Μετά το 35' όλα άλλαξαν. Ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ, έφτασε εύκολα στο 3-0, στη συνέχεια ο Πλατανιάς μείωσε, πίεσε και το παιχνίδι έγινε ροντέο.

Πανιώνιος 1-2 Άρης

Ο Άρης είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης στη Νεα Σμύρνη από το 2008 όμως ήπιε όλο το νέκταρ την πλέον κατάλληλη για αυτόν χρονική περίοδο.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 58' από το γκολ του Καμπάνταη και χρειάστηκε να παίξει για παραπάνω από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε επική ανατροπή και με χρυσό σκόρερ τον Ουντότζι στο 88' πανηγύρισε το πρώτο "τρίποντο" στη φετινή Super League.

Ολυμπιακός 6-0 Βέροια

Μεσημεριανό περίπατο έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Βέροια, επικρατώντας με το εμφατικό 6-0, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου. Τρία χατ-τρικ έχει ο Έλληνας φορ στο πρωτάθλημα και 4 συνολικά! Δύο γκολ και μια ασίστ ο Κάμπελ και ένα γκολ ο Μανιάτης.

Την πιο εντυπωσιακή και γεμάτη εμφάνιση του στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο στην έδρα της Άντερλεχτ για το Τσάμπιονς Λιγκ (3-0).

Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Βέροια και πήραν το 6ο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας έξι γκολ.

Πανθρακικός 1-1 ΟΦΗ

Το χέρι του Γιώργου Μακρή καθόρισε το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Ρομέου στο 26' αλλά ισοφαρίστηκαν στο 50' με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο σκόρερ των Κρητικών έστειλε την μπάλα στα δίχτυα χρησιμοποιώντας το χέρι του.

Μετά το 1-1, οι παίκτες του Άκη Μάντζιου φανερά εκνευρισμένοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Δερμιτζάκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να "κλέψουν" και τη νίκη, ωστόσο έχασαν μεγάλη... τετραπλή ευκαιρία στο 89ο λεπτό.

Λεβαδειακός 1-0 ΑΕΛ Καλλονής

Ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια της φετινής σεζόν πραγματοποιήθηκε στην Λιβαδειά. Οι δυο ομάδες δημιούργησαν, ειδικά στο πρώτο μέρος, αρκετές φάσεις, όμως στο τέλος χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι με το γκολ του Βαγγέλη Μάντζιου.

Ξάνθη 3-2 Απόλλων Σμύρνης

Κάνοντας μία πολύ μεγάλη ανατροπή η Ξάνθη κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Απόλλωνα Σμύρνης και να πάρει τη νίκη με 3-2.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να βρέθηκαν από το 25' με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έχαναν με 2-0, όμως, κατάφεραν να πετύχουν την ολική ανατροπή, σε ένα παιχνίδι που είχε ένα πρώτο ημίχρονο σπάνιας ομορφιάς.

ΠΑΟΚ 2-1 Παναθηναϊκός

Σε ντέρμπι-θρίλερ ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 τον Παναθηναϊκό με πέναλτι του Στοχ και σούπερ γκολ Κλάους. Προηγήθηκαν οι πράσινοι με τον Μπεργκ, που ήταν και μοιραίος καθώς έχασε πέναλτι για την ισοφάριση.

Ντέρμπι με τα όλα του έγινε στην κατάμεστη Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τελικά τους τρεις βαθμούς απέναντι σε έναν αξιόμαχο Παναθηναϊκό.

Ο αγώνας είχε συγκλονιστική εξέλιξη καθώς οι πράσινοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ στο 21' με όμορφη κεφαλιά του Μπεργκ, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, όμως, άμεσα, έκανε την ανατροπή στο σκορ με πέναλτι του Στοχ, το οποίο κέρδισε ο Σαλπιγγίδης και πανέμορφη κεφαλιά του Κλάους.