ΑΟ Περιστερίου 0-0 ΑΕΚ

kafeneio sp
Ο ΑΟ Περιστερίου υποχρέωσε τη μετριότατη ΑΕΚ στην πρώτη της απώλεια, αφού απέσπασε λευκή ισοπαλία. Τραγική η διαιτησία της αναμέτρησης, καθώς ακυρώθηκε κανονικό γκολ των φιλοξενούμενων και πάρθηκαν πολλές λανθασμένες αποφάσεις....

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης είχε την εξής παραδοξότητα: όλες οι επιθέσεις των δύο ομάδων έγιναν από την πλευρά που βρίσκονται οι πάγκοι του γηπέδου. Κοινώς ο ΑΟ Περιστερίου αναπτυσσόταν κατ' αποκλειστικότητα με τον Ανδρέα Χρόνη και η ΑΕΚ κατά κύριο λόγο με τον Βαγγέλη Πλατέλλα.

Μία μόνο καλή φάση καταγράφηκε μέχρι το 27ο λεπτό του αγώνα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Ζντράβκο Πόποβιτς βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, αλλά ο βοηθός καταλόγισε λανθασμένα οφσάιντ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα ανέβασαν ρυθμούς και είχαν δοκάρι με τον Άλεξ Ντακόλ (στο 36').

Η νωθρή ΑΕΚ επανεμφανίστηκε με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί. Η διαιτησία, πάντως, ήταν... επιπέδου Γ' Εθνικής αφού ακυρώθηκε νέο πεντακάθαρο γκολ των, τυπικά, φιλοξενούμενων στο 56ο λεπτό (επίδοξος σκόρερ ο Πλατέλλας που, πάντως, κόπηκε καθαρά από τον γκολκίπερ του Περιστερίου στη συνέχεια).

Το τελευταίο ημίωρο περιελάμβανε διακοπή εξαιτίας κάποιων αντικειμένων, τον Μπρούνο Τσιρίλο να αγωνίζεται σε θέση φορ (!), ένα νέο ανύπαρκτο οφσάιντ και, βέβαια, μία τεράστια ευκαιρία με τον Ντακόλ (στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων).

Η ΑΕΚ δεν πήρε καλό βαθμό ούτε στον τομέα της δημιουργίας ούτε στα ανασταλτικά της καθήκοντα και το γεγονός ότι δεν παραβιάστηκε η εστία της οφείλεται στο γεγονός ότι ο αντίπαλος ήταν χαμηλής επικινδυνότητας. Αυτή η απώλεια θα κάνει καλό στους παίκτες της, οι οποίοι διαπίστωσαν αφενός ότι δεν πρόκειται να τους χαριστεί η άνοδος και αφετέρου πως θα πρέπει να... νικήσουν και τη διαιτησία όποτε χρειαστεί.

ΠΗΓΗ: contra.gr