Η Χρυσή ευκαιρία για Εθνική συνεννόηση

h-xrysh-eykairia-gia-ethnikh-synennohshΈπρεπε να πέσει νεκρός ένας Έλληνας για να αφυπνιστούν οι θεσμοί της δημοκρατίας …το ερώτημα είναι για πόσο;

Ακόμα και οι σκληρότεροι επικριτές της κυβέρνησης δεν θα μπορούσαν να μην αποδεχτούν ότι σχεδιασμένα και με επίδειξη πυγμής μαζί με την αποφασιστικότητα της δικαιοσύνης «εξαρθρώνει»...
ένα ναζιστικό-εγκληματικό μόρφωμα που εκμεταλλευόμενο την παρακμή του πολιτικού συστήματος και την οικονομική κρίση εμφανίστηκε ως εκφραστής της οργής του Ελληνικού λαού.

Η πολιτική βούληση να εξαρθρωθεί η εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή»- όπως αποκαλύπτει το εισαγγελικό πόρισμα-  πιστώνεται, κυρίως, στον πρωθυπουργό. Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι διαφορετικό να καταγγέλλεις την εγκληματική δράση ενός κόμματος και διαφορετικό να βάζεις στη φυλακή αρχηγό κόμματος… Αυτό ενισχύεται και από την αμηχανία που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν κατάφερε από τη πρώτη στιγμή της δολοφονίας να διαμορφώσει την πολιτική ατζέντα με ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τα τεκταινόμενα και έτρεξε πίσω από τις εξελίξεις που προκάλεσε η κυβέρνηση.

Μια εγκληματική συμμορία λειτούργησε ως «μουντζούρης» του πολιτικού συστήματος και επιχείρησε να αμαυρώσει και να χαρακτηρίσει άκρα όσους διαφωνούν με τα μνημόνια και τη διεθνή επιτήρηση.
Σίγουρα δεν έχει ξαναγίνει στη μεταπολίτευση  αρχηγός κόμματος και βουλευτές να οδηγούνται στον εισαγγελέα με χειροπέδες.

Όμως, θα πρέπει να διευκρινίσουμε και να δοθεί απάντηση στις κραυγές τους ότι δεν φυλακίζονται γιατί έχουν απλά ένα κόμμα της Βουλής.

Φυλακίζονται γιατί είναι η ηγετική ομάδα και μέλη μιας συμμορίας που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τον πατριωτισμό και τη σημαία της Ελλάδας για να κάνει άλλες δουλειές.

Αναμφίβολα, η οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, γίνεται όλο και πιο σκληρή και ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν να την εκμεταλλευτούν για να εξυπηρετήσουν το δικά τους εγκληματικά συμφέροντα.

Ακραίες περιθωριακές ομάδες που μέχρι χθες ήταν καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών όχι μόνο κατάφεραν να βρεθούν στα κοινοβουλευτικά έδρανα, αλλά και να επεκτείνουν διαρκώς την παρουσία τους δηλητηριάζοντας την κοινωνία με ιδέες  και πρακτικές που είχαμε ξορκίσει για δεκαετίες.

Έφτασαν στο ανατριχιαστικό σημείο του προσηλυτισμού ανήλικων για να χρησιμοποιηθούν σε τάγματα εφόδου.

Επένδυσαν στον πόνο και την οργή κοινωνικών ομάδων που έχουν θιγεί ή θίγονται από την κρίση, υποκινώντας βίαιες αντιδράσεις και προσπαθώντας  με καθαρά τραμπούκικες μεθόδους να αποκομίσουν όχι μόνο πρόσκαιρα κομματικά οφέλη αλλά και για να λειτουργήσει με βουλευτική ασυλία η εγκληματική οργάνωση.

Ωστόσο ο κίνδυνος παραμονεύει γιατί οι αιτίες που γιγάντωσαν το φίδι συνεχίζουν να υπάρχουν.

Η Πολιτεία έδειξε και δείχνει αδικαιολόγητη ανοχή στον ευτελισμό της δημοκρατίας και των θεσμών όχι μόνο από τους  τραμπουκισμούς των ακροδεξιών και φασιστών αλλά και από τους «λευκούς γιακάδες» της πολιτικής που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο με τις μίζες.

Υπάρχει λανθάνων, κρυφός και φανερός φασισμός καμία μορφή του δεν μπορεί να επικρατήσει… Χρειάζεται άμεσα το πολιτικό σύστημα να δώσει λύσεις καίριες, διότι υπάρχει ο κίνδυνος σε λίγο ορισμένοι να πάρουν τα όπλα.

Ζούμε καταστάσεις οριακές στην ελληνική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Οι μικροκομματικές επιδιώξεις είναι πλέον ανεπίτρεπτες. Δεν είναι, λοιπόν, ο ''λαϊκισμός'', αλλά η πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία που δεν ενδιαφέρεται για το αν έχουμε βιώσιμο η τεχνητό πλεόνασμα, όταν το δικό της έλλειμμα και η ανεργία αυξάνει τα χρέη και την απόγνωση της.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτιμάται ως μείζον συμβάν στην πολιτική ιστορία της χώρας αλλά θα μπορούσε να γίνει αφετηρία εξόδου από τη συνεχιζόμενη παρακμή του ελληνικού κράτους , των θεσμών του και της κοινωνίας και εισόδου στη διαδικασία εξυγίανσης και αναγέννησης του.

Οι καιροί απαιτούν εθνική συνεννόηση, εθνική ευθύνη και συναίνεση τα λάθη, εκτροπές και παλινδρομήσεις, πέραν από την αποσταθεροποίηση βάζουν σε επικίνδυνα μονοπάτια τη χώρα.

Είναι η ώρα της Δημοκρατίας, με τη Συνταγματική Αναθεώρηση να θέσει τα θεμέλια της νέας μεταπολίτευσης. Τα τελευταία γεγονότα έδειξαν πως υπάρχουν αδυναμίες που επιχείρησε η Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιήσει για να θέσει σε ομηρία ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Από την απειλή για παραιτήσεις βουλευτών που θα οδηγούσε σε αναπληρωματικές εκλογές σχεδόν κάθε μήνα, μέχρι, ότι μια εγκληματική οργάνωση-σύμφωνα με το κατηγορητήριο- συνεχίζει να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση!

Σε μια εθνική συνεννόηση πρέπει να συμμετέχουν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσουν σε όλα αλλά και η διαφωνία δεν θα πρέπει  να δαιμονοποιηθεί.

Ο χρόνος τελειώνει και αντοχές εξαντλούνται. Η Ελλάδα άμεσα, χρειάζεται εθνική συνεννόηση… η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής είναι χρυσή ευκαιρία για την πρώτη σελίδα της νέας μεταπολίτευσης.