Ντέρμπι κορυφής

kafeneio sp
Η Ελλάδα ηττήθηκε από τη φουριόζα Ιταλία που είχε σε σπουδαία ημέρα τους Ντατόμε και Μπελινέλι που ανάγκασαν την εθνική να χάσει με 72-81. Η Ιταλία με 4 στα 4 πήρε την πρωτιά του Δ' ομίλου και η Ελλάδα θα αγωνιστεί στις 9/9 απέναντι στη Φιλανδία για τη δεύτερη θέση...

Μετά από ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ντέρμπι, η Ιταλία επιβλήθηκε με 81-72 της Ελλάδας και κατέκτησε την 1η θέση του Δ' ομίλου.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε αμυντικά προβλήματα στο μαρκάρισμα των Μπελινέλι-Ντατόμε ενώ δεν είχε και τον επιθετικό πλουραλισμό των προηγούμενων αγώνων. Ο Νίκος Ζήσης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, κράτησε ζωντανή στο δ' δεκάλεπτο την Εθνική, αλλά δεν ήταν αρκετή η απόδοσή του.

Οι Ιταλοί πέτυχαν μερικά πολύ μεγάλα σουτ και έτσι θα βρεθούν στη β' φάση της διοργάνωσης με το απόλυτο, μεταφέροντας τα αποτελέσματά τους με Ελλάδα και Φινλανδία.

Αυτό που πρέπει να κάνουν πλέον πάση θυσία οι διεθνείς είναι να νικήσουν τη Φινλανδία το μεσημέρι της Δευτέρας (9/9, 3.30μ.μ.) και να πάρουν μαζί τους τη νίκη στη β' φάση της διοργάνωσης.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Βασίλης Σπανούλης ήταν απών για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Έστω κι αν κατάφερε να βγάλει την προθέρμανση, ο Αντρέα Τρινκέρι προτίμησε να τον προφυλάξει και δεν του έδωσε καθόλου χρόνο συμμετοχής. Άλλωστε, ακολουθεί το κρίσιμο ματς με τη Φινλανδία, όπου θα παιχτεί η δεύτερη θέση.

Ο Μάρκο Μπελινέλι έκανε πράματα και θάματα στο παρκέ. Ήταν όλη η Ιταλία μαζί με τον Ντατόμε και επιβεβαίωσε τις χθεσινές του δηλώσεις στο Sport24.gr πως αυτός και η ομάδα του δεν φοβούνται κανέναν, έχοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση. Τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Τα 5 λάθη των Ιταλών σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι είναι ένας πάρα πολύ μικρός αριθμός. Αυτό ήταν ένα σημείο κλειδί που τους έδωσε το προβάδισμα σε κρίσιμα σημεία, καθώς οι Ιταλοί εκμεταλλεύονταν τα λάθη των διεθνών μας. Για την ιστορία η Ελλάδα έκανε 14 λάθη.