Η σύντροφος του Λαγού από την Αλβανία, η «πάνοπλη» αστυνομικός και η «θεωρητική»

h-syntrofos-toy-lagoy-apo-thn-albania-h-panoplh-astynomikos-kai-h-thewrhtikhΤον δικό τους ξεχωριστό ρόλο στη Χρυσή Αυγή έπαιζαν και οι γυναίκες της οργάνωσης. Τρεις εξ αυτών έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η σύντροφος του Γιάννη Λαγού, αλβανικής καταγωγής, Νικολέτα Μπενέκη, ήταν επικεφαλής του Μετώπου Γυναικών....
στην Περιφέρεια Πειραιά της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια έκρυβε την αλβανική καταγωγή της και εξαπέλυε μάλιστα και ύβρεις σε βάρος των συμπατριωτών της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γνώρισε τον Λαγό σε μπάρ για φαν του χεβι μέταλ όπου η ίδια τότε δούλευε ως σερβιτόρα.

Η σύζυγος του Γιώργου Πατέλη, Θεώνη Πατέλη ήταν τακτική ομιλήτρια σε εκδηλώσεις της οργάνωσης και εκ των βασικών εκφραστών της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής. Εχει συγγενική σχέση με τη γυναίκα του Ρουπακιά.

Η συλληφθείσα ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη είχε στενή σχέση με τον Γιώργο Πατέλη και εκτιμάται πως τον τροφοδοτούσε με πληροφορίες για ενδεχόμενες αστυνομικές έρευνες, προστατεύοντας τους χρυσαυγίτες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.  Αμέσως μετά τη δολοφονία είχαν ανταλλάξει οι δύο τους τηλεφωνήματα, για να «καλύψουν» το γεγονός, όπως καταγράφηκε από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

Η ανθυπαστυνόμος σύμφωνα με πληροφορίες είχε και τον πιο δραστήριο ρόλο καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν τα περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία. Μετά τη σύλληψή της από την Αντιτρομοκρατική, στο σπίτι της βρέθηκε ένα μίνι οπλοστάσιο: υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Προς το παρόν διαφεύγουν της σύλληψης τρεις ακόμη γυναίκες που ανήκουν στον βασικό κορμό στελεχών της οργάνωσης. Η Ανθή Μικελάτου, η Μαργαρίτα Μικελάτου και Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη.