Συνεχίζεται η δίκη για τα στημένα!

kafeneio sp
Η εκδίκαση της υπόθεσης των στημένων αγώνων συνεχίστηκε για 3η ημέρα, όπου κατέθεσε ως πρώτος μάρτυρας το στέλεχος του ΟΠΑΠ, Γιώργος Ηλιόπουλος. Διαβάστε χαρακτηριστικούς διαλόγους....

Με την έναρξη της διαδικασίας, η εισαγγελέας πρότεινε λόγω της λήξης της προσωρινής κράτησης του Μάκη Ψωμιάδη στο τέλος Οκτωβρίου και λόγω του τηλεφωνήματος για βόμβα στην προηγούμενη συνεδρίαση, να διαρκεί η διαδικασία μέχρι τις 6 το απόγευμα και σε περίπτωση τηλφωνήματος για βόμβα να παρατείνονται οι συνεδριάσεις για ένα δίωρο. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να απαντήσει στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης.

Κατά τα άλλα συνεχίστηκε η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, Γιώργου Ηλιόπουλου, στέλεχος του ΟΠΑΠ, ο οποίος σε απανωτά ερωτήματα των μελών του δικαστηρίου επαναλάμβανε συνέχεια τη φράση: "Δεν έχω άποψη", γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της εισαγγελέως η οποία είπε: "Ο ΟΠΑΠ δεν βοηθάει καθόλου, αν χρειαστεί θα φέρουμε και αρμόδιο από την UEFA". Η φράση αυτή της εισαγγελέως προκάλεσε την έντονη αντίδραση από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων.

Από ερωτήσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων, ο κ. Ηλιόπουλος μεταξύ άλλων είπε: "Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι ο Ψωμιάδης δωροδόκησε τον Ριαβόγλου... Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι ο Ψωμιάδης δωροδόκησε τον Θωμά Μητρόπουλο στο Καβάλα - Ηλυσιακός 2-0. Αν είχε συμβεί, ίσως να είχαμε πληροφορίες... Δεν γνωρίζω αν ο Ψωμιάδης δωροδόκησε τον Διονύση Κωτούλα".

Οι απαντήσεις του στελέχους του ΟΠΑΠ προκάλεσαν την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου η οποία του είπε: "Μας απαντάτε με διαφορετικό τρόπο. Τόση ώρα μας λέτε ότι δεν μπορείτε να ξέρετε τίποτα και τώρα μας λέτε πως αν ο Ψωμιάδης είχε δωροδοκήσει τον Μητρόπουλο, πιθανόν να είχατε κάποιες πληροφορίες". Ο Γιώργος Ηλιόπουλος συνέχισε: "Δεν έχω στοιχεία αν ο Μάκης Ψωμιάδης έπαιζε στοίχημα".

Το σύνολο της κατάθεσης του Γιώργου Ηλιόπουλου προκάλεσε για άλλη μια φορά την αντίδραση τις εισαγγελέως της έδρας, η οποία του είπε το εξής: "Εδώ μας λέτε ότι όταν κερδίζει το φαβορί είναι το φυσιολογικό. Αλλά όταν δεν κερδίζει το φαβορί, πάλι είναι φυσιολογικό. Γιατί λέτε ότι το φαβορί μπορεί να είναι αδιάφορο ή μπορεί να έχει βάλει τα δεύτερα. Άρα ήρθατε εδώ να μας πείτε ότι όλα είναι φυσιολογικά".

Τα λεγόμενα της εισαγγελέως προκάλεσαν για ακόμη μια φορά την αντίδραση των δικηγόρων και έπειτα από τρεις περίπου ώρες κατάθεσης του κ. Ηλιόπουλου, το δικαστήριο διέκοψε προσωρινά για μισή ώρα.