ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΕΡΑ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Όλες αυτές τις μέρες, παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις σχετικά με τη Χρυσή Αυγή.
Κάθε βράδυ τα κανάλια αφιερώνουν σχεδόν το 95% του χρόνου των δελτίων ειδήσεων με «αποκλειστικά» ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις, ενώ οι παρουσιαστές των ειδήσεων  δείχνουν έκπληκτοι με τα «νέα» στοιχεία που προκύπτουν σχετικά με την χρυσή αυγή, ένα κόμμα εκλεγμένο από τον ελληνικό λαό, αλλά ταυτόχρονα και μια εγκληματική οργάνωση μπλεγμένη σε πάρα πολλά.
Ο θόρυβος μάλιστα που γίνεται, θα έλεγα ότι είναι......
μεγαλύτερος από εκείνον της 17Ν.
Πολλοί «δικαστές» ξεπήδησαν επ’ ευκαιρία όλων αυτών και ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως δηλώνουν ότι έχουν εκπλαγεί με όλα αυτά που αποδεικνύονται σε βάρος της «εγκληματικής –τρομοκρατικής» οργάνωσης (ακόμα δεν κατέληξαν πως θα την χαρακτηρίσουν.
Οι δε πολιτικοί και ιδιαίτερα της «κυβέρνησης», δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν το μαχαίρι όχι απλά στο κόκαλο, αλλά αν είναι δυνατόν στο «μεδούλι».
Μόνο που θα πρέπει να επισημάνουμε κάποια πράγματα γιατί κάτι δεν πάει καλά.
Και τι θέλω να πω με αυτό.
Η ύπαρξη, το ύφος, και η δράση της χρυσής αυγής ήταν γνωστά σε ΟΛΟΥΣ από την σύσταση της.
ΟΛΟΙ οι πολιτικοί γνώριζαν, και όπως αποδεικνύεται από όλα αυτά που ακούγονται, οι κρατικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν την χρυσή αυγή όχι τώρα, αλλά ανεκαθεν.
ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ τη δράση και τα έκτροπα της οργάνωσης αυτής, αλλά δεν έκαναν τίποτα.
Και ξαφνικά με την δολοφονία του Φύσσα αποφάσισαν και καλά να δώσουν «τέλος» στην παράνομη δράση των χρυσαυγιτών, αφού πρώτα τους άφησαν να μεγαλώσουν, να θεριέψουν και να μπουν στη βουλή με τις ψήφους «διαμαρτυρίας» (όπως λένε οι αναλυτές) εκείνων που τους ψήφισαν.
Αποφάσισαν ΤΩΡΑ να ψάξουν για την ύπαρξη πυρήνων της οργάνωσης στο στρατό και στην αστυνομία, ΤΩΡΑ, κατόπιν εορτής.
Αποφάσισαν ΤΩΡΑ, μετά από εκατοντάδες εξευτελισμούς των θεσμών (βλέπετε πολλά συμβάντα στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου) από το εν λόγο κόμμα να βάλουν μια «τάξη».
Αποφάσισαν ΤΩΡΑ να «αφοπλίσουν) τα μέλη της χρυσής αυγής, αφού πρώτα τους άφησαν να φτιάξουν να εξοπλίσουν και να εκπαιδεύσουν το δικό τους στρατό.
Και δεν μιλώ μόνο για την τωρινή «κυβέρνηση» μιλώ και για τις προηγούμενες, δηλαδή, την ίδια αλλά με άλλα πρόσωπα πράσινα και μπλε παρέα αυτή τη φορά.
Κύριοι, για όλα όσα έχουν γίνει, την ΙΔΙΑ ευθύνη με τη χρυσή αυγή έχετε και εσείς.
ΘΑ μπορούσατε να κάνετε ότι κάνετε ΤΩΡΑ πολύ πιο πριν, πριν χαθούν ανθρώπινες ζωές, αλλά δεν κάνατε τίποτα, γιατί ίσως σας βόλευαν Τότε η ύπαρξη και η δραστηριότητες της χρυσής αυγής.
Αυτές οι κινήσεις σας, αυτή τη στιγμή, είναι καθαρά για εντυπωσιασμό.
Και ενώ γίνεται όλος αυτός ο θόρυβος με τη χρυσή αυγή, το «αβγό του φιδιού» όπως τη χαρακτηρίζουν, η προσοχή όλων μας έχει ξεφύγει από το ΙΔΙΟ ΤΟ ΦΙΔΙ που κινείται ελεύθερα στη χώρα.
Την Τρόικα.
Τι μας ετοιμάζουν;
Έρχονται νέα μέτρα, αυτό είναι σίγουρο, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και ένας Θεός ξέρει τι άλλο μας περιμένει.
Με όλο αυτό το θόρυβο, ΠΟΙΟΣ ξέρει ΤΙ ψηφίζεται στα κρυφά και στα φανερά από την βουλή.
Σίγουρα θα βρεθούμε προ τετελεσμένων πάλι, και πάλι θα τραβάμε τα μαλλιά μας με τον παραλογισμό της υποτιθέμενης «κυβέρνησης».
Αδέλφια το νου σας.
Άλλωστε είναι μαθηματικά εξακριβωμένο, ότι στην Ελλάδα όταν γίνονται δέκα πράγματα στα φανερά, από πίσω, στα κρυφά, γίνονται  εκατοντάδες.


Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com