Την Τρίτη η απολογία των νεοναζί - Κρατούνται στη ΓΑΔΑ

Δίωξη για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, τεσσάρων βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος (Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος), 13 ακόμα στελεχών, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της ΤΟ Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, αλλά και δύο αστυνομικών που είχαν σχέση με τη νεοναζιστική οργάνωση. Καταζητείται ο Χρήστος Παππάς...
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής  και ακόμα τρεις εκ των συλληφθέντων ζήτησαν από τον ανακριτή και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη. Όλοι οι συλληφθέντες νεοναζί μεταφέρθηκαν σε κελιά στη ΓΑΔΑ.

Σημειώνεται πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η σύζυγος του Γ. Λαγού και η σύζυγος του Γιώργου Πατέλη, του αρχηγού της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, από όπου προέρχεται και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Πρόκειται για τους "πρετοριανούς" των νεοναζί.

Εν τω μεταξύ άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς σε βάρος του οποίου έχει επίσης εκδοθεί από το Σάββατο ένταλμα σύλληψης. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί ενώπιον των αρχών εντός 24ωρών τότε θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Συνολικά έχουν εκδοθεί 32 εντάλματα σύλληψης και μέχρι αυτήν την ώρα έχουν συλληφθεί 20 άτομα. Οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί, ένας ειδικός φρουρός της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά και μια ανθυπαστυνόμος του τμήματος Ασφαλείας Πειραιά, κατηγορούνται για εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς κ.α. σε συνεργασία με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τις πλήροφορίες βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητάς τους.