"Μπήκα στη χρυση αβγή επειδή ήμουν άνεργος"

“Έταζαν για να μαζέψουν μισθοφόρους και να ετοιμάσουν το στρατό. Η ανεργία με οδήγησε στη Χρυσή Αυγή”. Συγκλονίζουν οι καταγγελίες πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έσπασε τη σιωπή του μιλώντας για όλους και για όλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τη δολοφονία του Κερατσινίου, “ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος”...

“Τους πείραζε ότι είχε γράψει κάποια τραγούδια που έλεγαν για τη Χρυσή Αυγή. Ήθελαν νεκρό τον Φύσσα και γι' αυτό έστειλαν τον Ρουπακιά”.

“Ο Γενικός Γραμματέας της τοπικής έδινε σήμα στο πέραμα κι από κει πήγαινε στο Γιάννη το Λαγό που έδινε εντολές”.

“Ο Ρουπακιάς ήταν μισθοφόρος. Το ποσό που έπαιρνε δεν το γνώριζα, αλλά ξέρω ότι έπαιρνε λεφτά για να είναι το πρωτοπαλίκαρο”.

“Υπήρχαν αρκετοί που ήθελαν να μπουν στην τάξη των μισθοφόρων. Εγώ μπήκα στο κόμμα για να δείρω, αλλά όχι να σκοτώσω. Ήθελα να γίνω κι εγώ ένας από τους μισθοφόρους”.

Έκθετη αφήνει και την αστυνομία, καθώς όπως λέει: “Η αστυνομία περίμενε στη γωνία. Δεν είχε καν πλησιάσει. Δεν πλησιάζουν 2, 3 και 4 αστυνομικοί όταν είναι ένας όχλος από 30 άτομα. Όταν εμείς λέμε ότι πάμε εκδρομή, πάμε για να κάνουμε έφοδο και να δείρουμε”, ενώ όπως ομολόγησε ο ίδιος είχε πάρει μέρος σε ξυλοδαρμούς Πακιστανών στο Ρέντη.

Σοβαρότατες ήταν και οι καταγγελίες του για κάλυψη από την αστυνομία, σε διάφορες παράνομες ενέργειες. Όπως μάλιστα αποκάλυψε, ο ίδιος αποχώρησε έχοντας ταραχτεί από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Δείτε το βίντεο με τη συγκλονιστική μαρτυρία