Ιβάν ο τρομερός: Τα χρέη του ΠΑΟΚ, η ΣΕΚΑΠ και το Μαξίμου

«Δίνουμε 11 εκατ. ευρώ. Αν δεν τα θέλετε δεν θα πάρετε τίποτα. Αλλά αυτό σταματάει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ», δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Θεσσαλονίκης, Ιβάν Σαββίδης, ενώπιον βουλευτών και άλλων παραγόντων της περιοχής. Οι εξαγγελίες του ομογενή επιχειρηματία για επενδύσεις στην Ελλάδα διαμορφώνουν κλίμα διαγραφής οφειλών της ΠΑΕ προς την ελληνική πολιτεία, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί αντιδράσεις αλλά και υπαινιγμούς ως προς την εμπλοκή του Σαββίδη στη ΣΕΚΑΠ...
Μαζί με τις προσαυξήσεις, ο ΠΑΟΚ χρωστά στο ελληνικό Δημόσιο 33 εκατ. ευρώ. Αντ’ αυτού, ο πρόεδρος της ΠΑΕ προσφέρει 11 εκατ. ευρώ, προκειμένου, όπως εξαγγέλλει, στη συνέχεια να επενδύσει 80 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δημιουργήσουν 1000 θέσεις εργασίας, όπως και φοροδοτική ικανότητα για τον ΠΑΟΚ ύψους 10 εκατ. ετησίως.

Την άποψη ότι η ελληνική πολιτεία οφείλει να διευκολύνει επίδοξους επενδυτές στην Ελλάδα, ακόμη και μέσω διαγραφής οφειλών προς το ελληνικό Δημόσιο, προωθεί ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος τάσσεται υπέρ της κατάθεσης σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

«Να πάρει μια κατεύθυνση ο υπουργός Οικονομικών και να κινηθεί αναλόγως. Δεν μπορεί να μπει εμπόδιο ο υπουργός όταν υπάρχει υπερκομματική βούληση. Όταν κάποιος έχει επενδύσει και θέλει να επενδύσει τότε η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να προχωρεί σε ρυθμίσεις ή διαγραφές από τα επιπρόσθετα χρέη που το κράτος ζητά», έχει δηλώσει, με σαφείς αιχμές προς τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος φέρεται να αντιδρά σε μία ανάλογη προοπτική, ως οπαδός της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

tvxs.gr