Ανοίγουν τα σχολεία για να κλείσουν ξανά – Παίρνει «φωτιά» το μέτωπο της Παιδείας

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το μέτωπο της Παιδείας, καθώς, η ΟΛΜΕ αναμένεται να τραβήξει στα άκρα την κόντρα της με την κυβέρνηση με φόντο την κινητικότητα και τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Ολα δείχνουν ότι στις συνελεύσεις της Δευτέρας...
στις τοπικές ΕΛΜΕ αναμένεται να υπερισχύσει η πρόταση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και των αριστερών παρατάξεων για συνεχόμενες πενθήμερες απεργίες από τις 16 Σεπτέμβρη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα σχολεία θα ανοίξουν μεν στις 11 του μήνα όπως είναι προγραμματισμένο και θα γίνει ο αγιασμός, αλλά είναι αμφίβολο το πόσα από αυτά θα συνεχίσουν να λειτουργούν από την επόμενη εβδομάδα όταν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί.

Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά το κατά πόσο οι καθηγητές θα ακολουθήσουν τις γραμμές των συνδικαλιστών για προσφυγή σε πολυήμερη απεργία, καθώς πλέον οι ημέρες απεργίας δεν πληρώνονται από το κράτος.

Από την άλλη πλευρά, η εμπειρία της επιστράτευσης του καλοκαιριού ίσως να κάνει αρκετούς να έχουν δεύτερες σκέψεις, καθώς αντιλαμβάνονται ότι οι δουλειές τους δεν είναι απαραίτητα ασφαλείς, όπως συνέβαινε σε άλλες εποχές.

Μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΟΛΜΕ, σε σύνολο 88 ΕΛΜΕ, είχαν πάρει αποφάσεις υπέρ της πενθήμερης απεργίας 49 ενώσεις.

Στην Ξάνθη, η τοπική ένωση αποφάσισε 24ωρη απεργία την ημέρα του αγιασμού, ενώ 48ωρη απεργία αποφάσισαν η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και η Β' ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Η πανελλαδική απόφαση όλων των ενώσεων πάντως, θα ληφθεί τη Δευτέρα, όπου θα συναντηθούν οι πρόεδροι όλων των ΕΛΜΕ της χώρας και θα καθορίσουν την τελική τους στάση.