Αποφασισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ για... ρήξη και έξοδο από τα Μνημόνια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένα είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην συμπρωτεύουσα αλλά και από την εμφάνιση του στην συνέντευξη τύπου στην οποία έδωσε απαντήσει για όλα τα θέματα.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι με την χθεσινή του παρουσία ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να πείσει και τους πλέον δύσπιστους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ...
είναι αποφασισμένος να κάνει την ρήξη και να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια ενώ επεσήμαιναν ότι «αντίθετα με τον πρωθυπουργό που έτρεμε τα ερωτήματα  αυτός απάντησε ακόμα και στα υποκινούμενα σχόλια γύρω από την εμφάνιση και το ντύσιμο του.»

«Την στιγμή που ο Αντ. Σαμαράς για δεύτερη φορά έφευγε σαν κλέφτης από την Θεσσαλονίκη προκειμένου να μην αναγκαστεί να δώσει απαντήσεις για το που πάει η χώρα ,ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε τα χαρτιά του χωρίς λαϊκισμούς και υπερβολές για το πώς η χώρα θα απεμπλακεί από τους δανειστές της έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδιναν ιδιαίτερη σημασία  στα σημεία της συνέντευξης που αφορούν τον ρόλο της κοινωνίας στην ανατροπή της κυβέρνησης. «Δεν περιμένουμε να φύγει η κυβέρνηση από μόνη της. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει από δολιοφθορά, αλλά από τη λαϊκή κινητοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κάλεσε τις δυνάμεις της αριστεράς να παραμερίσουν τις διαφορές τους σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

 Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαιναν  πάντως και  την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα προς το  δημοκρατικό κόσμο της ΝΔ για το θέμα της Χρυσής Αυγής.  «Οφείλουν να παρέμβουν για να μην προχωρήσουν τέτοιου είδους επικίνδυνα σενάρια για τη χώρα» είπε στην συνέντευξη ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά την υπερβολική αυτοπεποίθηση του «ότι αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν με μεγάλη διαφορά πρώτο κόμμα στην Βουλή», έλεγαν ότι αυτή απορρέει από τις δημοσκοπήσεις που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στα χέρια τους ενώ η αναφορά του για το τι κυβέρνηση θα σχηματίσει είχε να κάνει με το στίγμα που θέλει να δώσει στην κοινωνία για τον τρόπο που θα κυβερνήσει.

«Δεν θα προχωρήσουμε στο σχηματισμό μας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά μιας κυβέρνησης που θα είναι όλων των Ελλήνων και θα στελεχωθεί από άξιους και έντιμους», είπε στην συνέντευξη ο πρόσεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.