Τα παιδία παίζει στην ......."Κεντροαριστερά"

Χαμηλούς τόνους κράτησε το ΠΑΣΟΚ μετά την συνάντηση Κουβέλη-Λοβέρδου μη κρύβοντας όμως την αμηχανία του για το γεγονός ότι μία παράλληλη κίνηση για την Κεντροαριστερά επί της ουσίας αποδυναμώνει -έστω και επικοινωνιακά-το ανάλογο εγχείρημα της Χαριλάου Τρικούπη.

Είναι αλήθεια ότι στο ΠΑΣΟΚ αφινιδιάστηκαν από την ταχύτητα με την οποία λειτούργησαν οι πρόεδροι της ΔΗΜΑΡ και της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα, σε μία δεύτερη ανάγνωση όμως την ερμήνευσαν ως .......

απόρροια της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκονται τον τελευταίο καιρό και οι δύο χώροι.

Από τις δηλώσεις Λοβέρδου βγήκε το συμπέρασμα ότι δεν θα γίνουν νέα ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ. «Τούς έστειλα επιστολή και δεν ανταποκρίθηκαν» είπε με νόημα πριν φύγει από την Αγίου Κωνσταντίνου προκαλώντας ικανοποίηση στον Φώτη Κουβέλη ο οποίος έχει  προ πολλού εξαιρέσει το ΠΑΣΟΚ από την πρωτοβουλία για την συγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου.

Το θέμα είναι ότι -χωρίς να το πούν- Κουβέλης και Λοβέρδος συμφώνησαν χθες για κοινή κάθοδο των κομμάτων τους στις ευρωεκλογές διατηρώντας τους πολιτικούς τους σχηματισμούς.

Επίσης, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Φώτης Κουβέλης θα επιδιώξει συνάντηση και με την Άννα Διαμαντοπούλου σε μία προσπάθεια να «δέσει» τις εντυπώσεις και να πείσει ότι κάτι κινείται γύρω από την Δημοκρατική Αριστερά και την Κεντροαριστερά.

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση. Το κείμενο που συνθέτουν οι Νίκος Μπίστης, Γιάννης Βούλγαρης και Κυριάκος Πιερρακάκης θα δοθεί στην δημοσιότητα γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα συνοδεύεται από υπογραφές προσωπικοτήτων που δεν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ...