Στις 9 Οκτωβρίου στη Μόσχα ο Τσίπρας «σπάει τον πάγο» στις ελληνορωσικές σχέσεις

Στις 9 Οκτωβρίου – εκτός απροόπτου- θα βρεθεί τελικά στην Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας. Οι τελευταίες λεπτομέρειες  για το ταξίδι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκληρώνονται σε μερικές μέρες οπότε και θα δοθεί στην δημοσιότητα το πρόγραμμα της επίσκεψης του στην ρωσική πρωτεύουσα...
Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επενδύουν πολλά στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα αφού θεωρούν – εξαιτίας των λαθών της κυβέρνησης- ότι θα μπορούσε να πάρει τον ρόλο του αξιόπιστου συνομιλητή από την ελληνική πλευρά.

Με δεδομένο  δε ότι οι σχέσεις της ρωσικής πλευράς με την ελληνική κυβέρνηση δεν βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους μετά το ναυάγιο της αγοράς της ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ από ρωσικά συμφέροντα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκτά το προνόμιο του μοναδικού συνομιλητή.

Έχοντας εκφράσει μάλιστα την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει μια αναπτυξιακή πολιτική με βάση το συμφέρον της χώρας και όχι τις προσταγές των ευρωπαίων εταίρων ο Αλέξης Τσίπρας έχει βάλει το πρώτο λιθαράκι για τις συναντήσεις που θα έχει εκεί.

Η παρέμβαση των Ευρωπαίων ήταν άλλωστε ο λόγος για τον οποίο ναυάγησε η πώληση της ΔΕΠΑ κάτι που εξόργισε τον Βλαντιμιρ Πούτιν σε τέτοιο σημείο που λίγο αργότερα παρότρυνε τους Ρώσους επιχειρηματίες να μην επενδύσουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός από τα διμερή θέματα και την ενημέρωση που θα κάνει στους Ρώσους αξιωματούχους για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα εξαιτίας των μνημονίων θα συζητήσει τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή τα Μέσης Ανατολής και φυσικά τα ενεργειακά θέματα.