ΤΑP: Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ!

Την διαδρομή που θα ακολουθήσει το μεγαλύτερο τμήμα του αγωγού ΤΑΡ στη Βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη περιγράφει η Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων, η οποία κατατέθηκε χθες προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από την εταιρεία του αγωγού...
 Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα δεν θα παίρνει ούτε ένα ευρώ ως τέλη διέλευσης (η μοναδική χώρα παγκοσμίως που δεν θα εισπράττει τέλη διέλευσης αγωγού φυσικού αερίου) και δεν θα αγοράζει καν φθηνότερα το φυσικό αέριο!
Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο για το οποίο δεν μιλά κανείς από τα συστημικά ΜΜΕ...
Στον σχετικό φάκελο περιγράφεται αναλυτικά η πορεία χάραξης, οι δρόμοι πρόσβασης, τα εργοτάξια, καθώς και τα σημεία των λειτουργικών εγκαταστάσεων. Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης λεπτομερή ανάλυση της προτεινόμενης πορείας του αγωγού στην Ελλάδα, των μόνιμων και προσωρινών υποδομών που απαιτούνται στη φάση της κατασκευής του - όπως είναι οι δρόμοι πρόσβασης και τα εργοτάξια - καθώς και των λειτουργικών εγκαταστάσεων που θα υπάρξουν όταν τελειώσει η κατασκευή - όπως σταθμοί συμπίεσης και βαλβιδοστάσια.  
Οι δημιουργοί του αγωγού σχεδιάζουν η κατασκευή του να αρχίσει το 2015 και η μεταφορά αερίου το 2019.