Η πράσινη Ευν κυνηγάει επίορκους


Το ...κυνήγι μαγισσών ξορκίζει η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου, αναφερόμενη στο θέμα της κινητικότητας.
Για την ακρίβεια, ξορκίζει το …κυνήγι μαγισσών επίορκων δι’ ασήμαντον αφορμή, προκειμένου να καθησυχάσει προφανώς όσους φοβούνται πως με μία αόριστη καταγγελία εναντίον τους θα χάνουν τη δουλειά τους.

Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι «είμαστε αποφασισμένοι να παύσει το καθεστώς γενικευμένης ατιμωρησίας και χαλαρότητας στο Δημόσιο», κάτι για το......
οποίο υποστηρίζει ότι έχει ούτως ή άλλως ανάγκη η χώρα.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι αν υπάρχει κάτι που αποτελεί μεγάλο στοίχημα είναι η κινητικότητα να αποτελέσει μόνιμο εργαλείο αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πάντως, με συνέντευξή της στον κυριακάτικο Τύπο, η κ.Χριστοφιλοπούλου σημειώνει πως στόχος είναι η αντιστοίχιση των ελλείψεων σε ειδικότητες με τα πλεονάσματα στο Δημόσιο.
Ξεκαθαρίζει, σε κάθε περίπτωση, ότι «οι ποσοτικοί στόχοι για την κινητικότητα αλλά και για τις αποχωρήσεις παραμένουν αμετάβλητοι», αλλά και πως «η κινητικότητα μέσω της διαθεσιμότητας δεν ταυτίζεται με τις υποχρεωτικές αποχωρήσεις».

Εξού και η πεποίθησή της ότι μετά το οκτάμηνο θα αποχωρήσουν μόνο όσοι δεν μπορέσουν να επανατοποθετηθούν με βάση της ειδικότητά τους και τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας τους.