Η "Ανομία" που στέκεται απέναντι στο άδικο, γίνεται Νόμος!

Κάθε φορά που η κυβέρνηση έχει να περάσει νέα μέτρα, δυσάρεστα για τον λαό, ακολουθεί την μέθοδο του αποπροσανατολισμού, με το 'Χτύπημα της Ανομίας". Δεν θέλω σε αυτό το άρθρο, να "πετάξω την μπάλα στην εξέδρα", μιλώντας για αποπροσανατολισμό, αλλά θα καταπιαστώ με την "Ανομία" που χτυπάει η ακροδεξιά κυβέρνηση του Σαμαρά, δίνοντας και τις δικές μου απαντήσεις....

1.Ανομία είναι η κατάληψη ελεύθερων και παρατημένων χώρων από κοινωνικές και πολιτικές ομάδες.

Πολιτικές, κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τις πλάτες συμφερόντων, τις πλάτες του συστήματος δυστυχώς δεν μπορούν να νοικιάσουν γραφεία, χώρους, κτλ. Μιλάμε για καταλήψεις δημόσιων ΄χώρων, παρατημένων από την Πολιτεία, μέχρι να τσακιστούν από τον χρόνο. Οι καταλήψεις δεν ενοχλούν περίοικους, και φιλοξενούν εναλλακτικές δράσεις, είναι χώροι αναπαραγωγής πολιτικού λόγου, ενός πολιτικού λόγου απαγορευμένου για τα "ήθη" της φρόνιμης κοινωνίας μας.

2. Ανομία είναι οι παράνομοι ραδιοφωνικοί σταθμοί αναρχικών και αριστερών ομάδων.

Καταρχάς, όποιος δεν θέλει να τους ακούει, απλά γυρίζει, με μία κίνηση τον σταθμό. Μέσα σε αυτούς τους "παράνομους" ραδιοφωνικούς σταθμούς γίνεται χρήση πολιτικού λόγου, που για δεκαετίες είναι αποκλεισμένοι από τα επίσημα ΜΜΕ, το σύστημα γενικά. Και είναι ειρωνεία, να ορίζουμε ως  'ανομία" αυτούς τους σταθμούς, και όχι το Mega, το ΣΚΑΙ, τον real fm, κτλ, που μεταδίδουν πρόγραμμα, χωρία άδεια, επίσης παράνομα.

Και ερωτώ....Πόσες φορές είδατε έναν αναρχικό, στο Mega, στο Ant1 να εκθέτει τις απόψεις του χώρου του;;.........Μην το ψάχνετε....Ποτέ, είναι η απάντηση.

Ο  αναρχισμός είναι ιδεολογία, σαν τις άλλες, ξέρετε.  Έχει ακούσει το ευρύ κοινό πάνω-κάτω τι πρεσβεύει;;; Μα βέβαια ΟΧΙ. (Αν και προσωπικά δεν με εκφράζει, έχει ενδιαφέρον να την γνωρίσετε)

3. Ανομία είναι νεαροί να αποθηκεύουν κράνη και καδρόνια, για να τα χρησιμοποιούν σε συγκρούσεις με την Αστυνομία.

Όταν δηλαδή κατεβαίνεις σε μία μαζική πορεία, και η κυβέρνηση έχει αναγγείλει ή υπονοήσει ότι θα την διαλύσει, με τα αγαπητά μας ΜΑΤ, τι κάνεις;; Δεν αμύνεσαι, αν 10 μαντραχαλάδες των ΜΑΤ, με πλήρη εξοπλισμό στην πέσουν;;

Προσωπικά δεν θέλω να διαδηλώνω με κούκουλα...Θέλω να φαίνομαι, αλλά και εγώ σε πορεία άρπαξα καδρόνι, να προστατευθώ από ΜΑΤατζή, που λίγο πιο πριν είχε λιώσει στο ξύλο μία άγνωστη σε μένα κοπελιά! Και λόγω ότι ήμουν ψηλό παιδί, και λεβέντης, όταν με είδε με το καδρόνι, ο ΜΑΤατζής, κιότεψε, και με άφησε να φύγω!

Ξεφεύγοντας από την Ανομία των αναρχικών και των ακροαριστερών!

4. Ανομία είναι να πληρώνεις τους φόρους στο κράτος, ακόμα και αν δεν έχεις λεφτά.

Ανομία το λένε και αυτό. Σε ονομάζουν τα "παπαγαλάκια" των ΜΜΕ, οφειλέτη, ταυτίζοντας σε με τον Μπόμπολα, τον Μυτηλιναίο, τον Μελισσανίδη που χρωστάνε εκατόμμυρια στο κράτος, από απάτες! Σε σπρώχνουν να δανειστείς από οικογένεια, ακόμα και τράπεζες για να είσαι "Εντάξει"., αλλά ο Μελισσανίδης δεν είχε τα 3 εκ. ευρώ πρόστιμο που του είχαν επιβάλλει, αλλα την ίδια ώρα έδωσε μέρος των 300 εκ. για να πάρει τον ΟΠΑΠ! Ειρωνία;

5. Ανομία είναι να είσαι τζαμπατζής, και να μην πληρώνεις το εισιτήριο στα ΜΜΜ. 

Δεν το αναλύω, έχουμε ασχοληθεί. Το τζάμπα επενδυτών, πολιτικών, κουμπάρων, κτλ σε όλους τους τομείς της ζωής της χώρας, δεν είναι ανομία......Η δωρεάν μετακίνηση του άνεργου, όμως είναι!.


Ο αναρχικός, ο ακροαριστερός που στέκεται απέναντι, πολιτικά, κοινωνικά, πολιτισμικά στο σάπιο άδικα σύστημα, δεν είναι για μένα "ανομία"Είναι μία αντίσταση στην άδικη κυβέρνηση, από τις πολλές και ποικιλόμορφες αντιστάσεις που υπάρχουν ή θα πρέπει να υπάρξουν ακόμα, για να αποκατασταθεί Δικαιοσύνη.

Και ο άνεργος, χαμηλόμισθος, που δεν έχει να πληρώσει φόρους, εισιτήριο, δεν είναι παράνομος για μένα. Το "Δεν Πληρώνω", είναι αντίσταση, όταν αφορά και ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν.Και αντίσταση είναι η μη πληρωμή, άδικων, ανήθικων φόρων, τελών(χαράτσι ΔΕΗ, λ.χ.), ακόμα και αν σου περισσεύουν χρήματα! 

Για αυτό.....Η "Ανομία" που στέκεται απέναντι στο άδικο, γίνεται Νόμος!


Άνεμος Αντίσταση