Ένωση εργαζομένων ΗΣΑΠ: «Κυνήγι κεφαλών» ο έλεγχος εισιτηρίων

Τη βαθιά θλίψη για το τραγικό συμβάν του θανάτου του 19χρονου στο Περιστέρι επειδή δεν είχε εισιτήριο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ. Η Ένωση τονίζει πως στέκεται αλληλέγγυα στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, χωρίς όμως να έχει πρόθεση να επιρρίψει ευθύνες, καθώς αυτό είναι καθήκον της Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, καταγγέλλει κατηγορηματικά τις πρακτικές των κυβερνήσεων και των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών, οι οποίες “έχουν μετατρέψει την διαδικασία του ελέγχου εισιτηρίων σε "κυνήγι κεφαλών"”. Όπως τονίζεται, οι.......
εταιρείες θα έπρεπε να μεριμνήσουν για τη σωστή εκπαίδευση των ελεγκτών “ώστε να διενεργείται πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό και την αξιοπρεπή συμπεριφορά προς τον επιβάτη”, κάτι που ουδέποτε έγινε.
"Οι εργαζόμενοι με δική τους πρωτοβουλία καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να αναπληρώνουν την έλλειψη εκπαίδευσης και να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερη επαγγελματική επάρκεια", αναφέρει.


Τέλος, η Ένωση επαναλαμβάνει το αίτημά της για μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο 1 ευρώ και δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

“Αυτές οι δύο τελευταίες διεκδικήσεις πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση και να εφαρμοστούν ως ελάχιστη ένδειξη κατανόησης στα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η κοινωνία”, καταλήγει.