«Κόβει τα πόδια» ο Ερντογάν σε όποιον δεν συνεργάζεται μαζί του

«Βόμβα» πολλών μεγατόνων αποτελεί η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να ακυρώσει τον διαγωνισμό άρα και την πρόσφατη ανάθεση της κατασκευής έξι κορβετών στα ναυπηγεία RMK Marine.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αν και είχε πολυδιαφημίσει ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο να το ακυρώσει...
Και αυτό γιατί η ανάδοχος εταιρία ανήκει στον όμιλο Κοτς ο οποίο έχει και το ξενοδοχείο Divan , που κατά την διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων του πάρκου Γκεζί δεν είχε κλείσει τις πόρτες του στους διαδηλωτές (!).

Αρχικά ο Ταγίπ Ερντογάν έστειλε στις εταιρίες του ομίλου την εφορία να κάνει φύλλο φτερό τα βιβλία τους (ανάμεσα σε αυτές ήταν η TÜPRAŞ και η Aygaz).

Τώρα η «Επιτροπή Ανάπτυξης Αμυντικής Βιομηχανίας» της Τουρκίας με τη συμμετοχή του Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να ακυρώσει το διαγωνισμό , όπως μεταδίδουν τα Τουρκικά Μ.Μ.Ε.

Να θυμίσουμε ότι τα εν λόγω ναυπηγεία RMK του Ομίλου Κοτς είχαν αναδειχτεί ως πλειοδότες για την κατασκευή έξι κορβετών ,με το συνολικό πρόγραμμα να ανέρχεται στα 2.4 δισεκατομμυρία δολάρια.

Τα πολεμικά αυτά πλοία θα ήταν τεχνολογίας “Stealth” (αόρατα, ή με μικρό ίχνος στα αντίπαλα ραντάρ). Ήδη η πρώτη κορβέτα έχει και κατασκευαστεί με τη δεύτερη κορβέτα Büyükada να αναμένεται να μπει σε υπηρεσία σε λίγους μήνες.

Η απόφαση αυτή του Ερντογάν αναμένεται, σύμφωνα με αναλυτές να προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Ωστόσο ο Τούρκος πρωθυπουργός ήθελε να διαμηνύσει ότι όποιος δεν ευθυγραμμίζεται με τις επιδιώξεις του τότε να περιμένει τις συνέπειες.