Focus: «Ξεχάστε το κύριε Χατζηδάκη»

Focus: «Ξεχάστε το κύριε Χατζηδάκη»«Κι άλλο κούρεμα; Ξεχάστε το κύριε Χατζηδάκη» επιγράφει το σχόλιό του το περιοδικό Focus αναφερόμενο στην επίσκεψη του κ. Χατζηδάκη στο Βερολίνο και στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Welt....
To περιοδικό επισημαίνει: «Η Αθήνα παραδέχεται ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ απέτυχε, η πώληση του ΟΠΑΠ δεν προχωράει. Το πρόσφατο κλείσιμο του κρατικού ραδιοσταθμού κόστισε στην κυβέρνηση έναν εταίρο. Οι τράπεζες ψυχορραγούν και σχεδόν τα δύο τρίτα των νέων είναι άνεργοι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η εφημερίδα Καθημερινή γράφει πως η έκθεση της τρόικας για την πρόοδο της Αθήνας αναφέρει ότι δεν πληρείται ούτε μια προϋπόθεση για να δοθεί η επόμενη δόση».

Στη συνέχεια το περιοδικό αναφέρει: «Και θέλει να μας πει ο υπουργός ότι όλα πάνε καλά στην Ελλάδα;… Ίσως κάποτε η διεθνής κοινότητα παραδεχθεί πως χωρίς ένα δεύτερο κούρεμα δεν γίνεται, ακόμα και εάν είναι τόσο επώδυνο. Το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών χρεών βρίσκεται στο δημόσιο τομέα και έτσι αυτή τη φορά θα την πληρώσουν κυρίως οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι».

Πηγή: Deutsche Welle