Σαουδάραβας πρίγκιπας αποστατεί από τη βασιλική οικογένεια



Την αποστασία του από τη βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Χαλίντ Μπιν Φαράν αλ-Σαούντ, αναφερόμενος στη «δυστυχία» του υπό τη βασιλεία του αλ-Σαούντ και κάλεσε και άλλους πρίγκιπες να «σπάσουν» τη σιωπή τους.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα
«Με περηφάνια, ανακοινώνω την αποστασία μου από την οικογένεια αλ-Σαούντ της Σαουδικής Αραβίας» τονίζει στη δήλωσή του, σύμφωνα με αναφορά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Αλ-Αλάμ με έδρα την Τεχεράνη. «Το καθεστώς στη Σαουδική Αραβία δε......
βασίζεται στους Θείους νόμους. Αντιθέτως, οι πολιτικοί κανόνες, οι νόμοι, οι αποφάσεις και οι πράξεις βασίζονται αποκλειστικά στην προσωπική βούληση των ηγετών της» συνεχίζει.
«Όλα όσα λέγονται για τη Σαουδική Αραβία και το σεβασμό στους νόμους και τους θρησκευτικούς κανόνες είναι πλασματικά, με σκοπό να ψεύδονται και να υποκρίνονται ότι το καθεστώς υπακούει στους ισλαμικούς κανόνες» ανέφερε, επικρίνοντας τη βασιλική οικογένεια που θεωρεί τη χώρα ιδιοκτησία της και «φιμώνει» όλες τις φωνές τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά για οποιαδήποτε αλλαγή ή μεταρρύθμιση.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας τόνισε πως όλα όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση για τις πολιτικές, οικονομικές, δικαστικές και κοινωνικές συνθήκες καθώς και η καταπάτηση των θρησκευτικών αξιών είναι αληθή, αναφέρει η δήλωση. «Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη από ότι λένε οι επικριτές» πρόσθεσε και κάλεσε όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον τη χώρας να ενωθούν μαζί του και να σπάσουν τη σιωπή τους.

Πηγή: Hurriyet