Κουβέλης: Η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

koybelhs-h-ert-htan-h-stagona-poy-ksexeilise-to-pothri«Το ρήγμα με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν κάτι που συνέβη σταδιακά» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επεσήμανε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι...
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «η διαπραγμάτευση δεν ήταν αυτή που έπρεπε, και οι πολιτικές ενέργειες δεν γίνονταν προς πολιτικό όφελος της κοινωνίας. Άλλη έπρεπε να είναι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «αναγορεύσαμε την τρόικα σε ουσιαστικό παράγοντα για την εξέλιξη των πραγμάτων στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας μας».

Εξαπέλυσε δε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ, λέγοντας ότι ενήργησε ως μονοκομματική κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση, αφού όπως επεσήμανε οι αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν με ανοιχτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Επεσήμανε εξάλλου ότι δεν γνώριζε την απόφαση του πρωθυπουργού λέγοντας χαρακτηριστικα: «Ξαφνικά δημοσιεύεται και το πληροφορούμαι με έναν δημόσιο τρόπο από τον Τύπο, ότι έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καταργεί την ΕΡΤ και άλλες ΔΕΚΟ».

Πρόσθεσε μάλιστα, πως αυτό «είναι παγκόσμια πολιτική πρωτοτυπία και έχει μόνο τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Απουσιάζουν οι υπογραφές των δυο υπουργών που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ, και των δυο υπουργών που υπέδειξε το ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέχεια, δεν έκρυψε την ενόχληση του για τη συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός της χώρας ανέλαβε την ευθύνη να αγνοήσει τους άλλους δυο εταίρους και τη ΔΗΜΑΡ, που έδωσε νομιμοποίηση στην κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2012 και συνετέλεσε στο να είναι ο κύριος Σαμαράς πρωθυπουργός».

Όπως υποστήριξε, κατά τις συναντήσεις που είχαν οι τρεις αρχηγοί μετά την απόφαση για το κλείσιμο της ραδιοτηλεόρασης, δεν τέθηκε ούτε από τον ίδιο, ούτε από τον κ. Βενιζέλο θέμα αλλαγής πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος ειδικά στη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «έκανε τις επιλογές του» και προσέθεσε ότι είχε αποφασίσει να μείνει στην κυβέρνηση πριν τη σύσκεψη της Πέμπτης, μετά το τέλος της οποίας αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, αφήνοντας σαφείς αιχμές: «Αν επέμενε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σαμαράς θα ερχόταν στον κοινό πολιτικό τόπο. Θα βρίσκαμε λύση και στην ΕΡΤ».

Εκτίμησε εξάλλου ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να πάει σε εκλογές για το θέμα της ΕΡΤ εκφράζοντας την ενόχλησή του και για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, στηλιτεύοντας την επιλογή να «παγώσει» ο νόμος για την ιθαγένεια.

Αναφέρθηκε παράλληλα και στον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και στα πυρά που δέχθηκε για την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο:

«Εμείς ήμασταν η επισπεύδουσα δύναμη της διοικητικής μεταρρύθμισης. Πως γίνεται η μεταρρύθμιση; Κόβοντας κεφάλια; Για όλα έφταιγε ο κ. Μανιτάκης. Τι έκαναν τα πειθαρχικά των υπουργείων για τους επίορκους; Δεν έχει ο Μανιτάκης όλα τα πειθαρχικά. Πότε έστειλαν τους υπό κατάργηση οργανισμούς;», διερωτήθηκε.