Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή Μαντέλη

eisaggelikh-protash-gia-parapomph-mantelhΝα παραπεμφθεί με τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για την υπόθεση της Siemens, ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη.

Ο Γαληνός Μπρης εισηγήθηκε στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Αθηνών την παραπομπή του Ηλία Γεωργίου...
, πρώην στελέχους της Siemens, για ενεργητική δωροδοκία και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», του Αριστείδη Μαντά, πρώην συνεργάτη του κ. Μαντέλη, της Αντωνίας Μάρκου, στο όνομα της οποίας ήταν ο λογαριασμός του πρώην υπουργού, αλλά και του κ. Τσουγκράνη, κουμπάρου του πρώην υπουργού.

Η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών υποβλήθηκε ξεχωριστά εξαιτίας του κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων.

Σύμφωνα με τo κατηγορητήριο, ο πρώην υπουργός έλαβε χρήματα από τη Siemens ως «προεκλογική χορηγία» ύψους 450.000 γερμανικών μάρκων. Το ποσό αυτό εμβάστηκε τμηματικά (200.000 και 250.000 μάρκα το 1998 και το 2000 αντίστοιχα) σε λογαριασμό που άνοιξε ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του, Γ. Τσουγκράνης με τον κωδικό «Α. Rocos». Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορούσαν στην έγκριση της επίμαχης σύμβασης 8002 του ΟΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαντέλης έχει αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ.