Έξυπνο το σχέδιο της ΝΔ για το Δικοματισμό.

 Γράφει ο Γιάννης Παπαϊωάννου

Η ΝΔ απειλείται μεν από το μνημόνιο αλλά και από την έλλειψη δικομματισμού.
Το καμένο σπίτι του γείτονα -λένε ότι- προμηνύει σχεδόν πάντα άσχημα νέα για το δικό σου το σπίτι έκτος εάν βρεις νέο γείτονα και τ’ ανακαινίσει. Κι αυτό ακριβώς κάνει ο Σαμαράς και το επιτελείο του. Έχουν επιλέξει αντίπαλο στο δικομματισμό και του.......
στρώνουν το δρόμο. Αυτο αναγκάζει τους υπόλοιπους να προσαρμοστούν.
Ειδικότερα κατηγορώντας η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ για κομουνισμό κλείνει το μέτωπο στα αριστερά του. Στο μεταξύ η κουβέντα για το ευρώ στο εσωτερικό της Αξ. αντιπολίτευσης συνθλίβει τα  “Σχέδιο Β”, ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και  ΚΚΕ  που νέα ηγεσία του δείχνει να κοιμάται.
Είναι απολύτως κατανοητό ότι απανωτές αντικομουνιστικές ανακοινώσεις της ΝΔ βλάπτουν το ΚΚΕ με πολλούς τρόπους. Επιπλέον το γεγονός ότι ο μέσος Δεξιός-Ακροδεξιός βλέπει σαν εχθρό του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα υπαρξιακό στο ΚΚΕ το οποίο φάνηκε πολύ έντονα στις τελευταίες εκλογές και μόνο στον Περισσό δεν το κατάλαβαν. Στο περίγραμμα όλου αυτού θα δούμε και τις εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑγια συμπόρευση η οποία φτάνει στο κόσμο του ΚΚΕ και  τον ταρακουνά.
Την ίδια στιγμή διασύροντας το ΠΑΣΟΚ -μέσα από διορισμούς ξενηστικωμένων στελεχών του σε καλά αμειβόμενες θέσεις- ο Σαμαράς δεν αφήνει περιθώρια ανάκαμψης σε αυτό το κόμμα.
Η έξοδος της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και πάρα τα δημοκοπικά θρυλούμενα και τις γνώμες των νηστικών (και εδώ μιλάμε ξανά για πρώην ΠΑΣΟΚΟΥΣ), της δίνει όλη την αβάντα που χρειάζεται για να καλύψει  αυτό που ονομάζουν το “κενό μεταξύ ΝΔ και ΖΥΡΖΑ” και να ηγηθεί της ανασύστασης που έλεγε ο Βενιζέλος στο συνέδριο του.
Στην τελική ευθεία των εκλογών θα αρκεί στη ΝΔ να πολώσει το κλίμα και να διασωθεί πολιτικά με μικρές απώλειες. Το αν θα νικήσει έχει να κάνει πια και με το ποσοστό που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θα δυσκολευτεί πάρα πολύ στις επόμενες εκλογές να πείσει για την αναγκαιότητα ύπαρξης του. Τι κενό καλύπτει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να κάνει πολλά και δεν αντιδρά σοβαρά στις καταγγελίες της ΝΔ για κομουνισμό. Αμφότεροι οι δυο παίκτες μοιάζουν να αρκούνται να δουν το ντέρμπι να εξελίσσεται σε ποσοστά πάνω από 35%.
Και το ΚΚΕ δεν θα ξέρει πάλι από πού του ήρθε η συμφορά.