Δήμος Καλύμνου προς ΙΚΑ για τους "τυφλούς": "Ανασκευάστε αλλιώς..."

Για ψευδή στοιχεία, όσον αφορά τους τυφλούς "μαϊμού", κατηγορεί το ΙΚΑ ο δήμος Καλύμνου, ζητώντας από το Ίδρυμα να ανασκευάσει και να δώσει στη δημοσιότητα τους πραγματικούς αριθμούς, διαφορετικά θα κινηθεί νομικά εναντίον του.
Το ΙΚΑ ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι στην Κάλυμνο έγιναν 156 επανέλεγχοι και διαπιστώθηκε ότι 52 άτομα ήταν όντως τυφλά, 100 βρήκαν ως δια μαγείας...
το φως τους και τέσσερα δεν προσήλθαν.
Ο δήμος υποστηρίζει ότι σε όλα τα νησιά της Επαρχίας Καλύμνου αυτοί που παίρνουν επιδόματα τυφλότητας και κλήθηκαν για επανέλεγχο ήταν 89.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Αναφορικά με το Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (19-7-2013) σχετικά με τη διαδικασία επανελέγχου των δικαιούχων του επιδόματος τυφλότητας των νησιών της πρώην Επαρχίας Καλύμνου, που πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο από 11 έως 13 Ιουνίου 2013, ψευδώς αναγράφονται κάποιοι αριθμοί που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Σύμφωνα με την υπηρεσιακή αλληλογραφία και τα αποδεικτικά έγγραφα υλοποίησης της συγκεκριμένης ιατρικής εργασίας, εκλήθησαν 89 δικαιούχοι, όπως αναλύονται παρακάτω:
Κάλυμνος - Δικαιούχοι 44
Λέρος - Δικαιούχοι 31
Αστυπάλαια - Δικαιούχοι 9
Πάτμος - Δικαιούχοι 4
Λειψοί - Δικαιούχος 1

Όλοι οι δικαιούχοι ενημερώθηκαν έγκαιρα για τη διενέργεια της συγκεκριμένης διαδικασίας υπηρεσιακώς, με ενυπόγραφα αποδεικτικά στοιχεία παραλαβής των σχετικών εγγράφων. Δεν προσήλθαν 4 δικαιούχοι άπαντες από Λέρο. Επίσης 1 δικαιούχος είχε αποβιώσει, 1 δικαιούχος είχε μεταφέρει τα δικαιώματα του στην Αθήνα, 1 δικαιούχος είχε ήδη εξεταστεί από το ΚΕΠΑ Ρόδου. Συνολικά λοιπόν προσήλθαν και εξετάστηκαν 82 δικαιούχοι.

Τα επίσημα αποτελέσματα του ελέγχου, τον οποίο προκάλεσε ο Δήμος Καλυμνίων, δυστυχώς δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα, ενώ έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες στη διάρκεια του επανελέγχου.

Για μια ακόμη φορά η Αυτοδιοίκηση στοχοποιείται. Ενώ επί της ουσίας ο κάθε Δήμος δεν έχει καμιά ουσιαστική εμπλοκή, παρά μόνο την πληρωμή των επιδομάτων των δικαιούχων, εντούτοις η Αυτοδιοίκηση απολογείται, ενώ είναι το ίδιο κεντρικό κράτος αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του και να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
Εμείς ως Δήμος Καλυμνίων περιμένουμε τη Διοίκηση των ΙΚΑ να ανασκευάσει το από 19-07-2013 Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφορικά με τα αποτελέσματα επανελέγχου των επιδοματούχων τυφλότητας πρόνοιας στα νησιά Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Αστυπάλαια, Αρκιούς και Αγαθονήσι.

Την περιμένουμε να δώσει τα πραγματικά στοιχεία του ελέγχου που έλαβε χώρα από την 11η-6-2013 έως την 13η-6-2013.
Διαφορετικά θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη.

Τις όποιες παραβατικές περιπτώσεις δεν είναι δίκαιο και έντιμο να τις φορτώνεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία αγωνίζεται καθημερινά για την εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης και να διασύρονται οι τοπικές κοινωνίες".